Kidnappere hadde gutt (14) med seg i flere timer

De to siktede ble pågrepet ved Tranby i 16.45-tiden, over fire timer etter at gutten ble meldt savnet. Ifølge politiet skal 14-åringen ha sittet i bilen under hele ferden.

De to siktede ble pågrepet ved Tranby i 16.45-tiden, over fire timer etter at gutten ble meldt savnet. Ifølge politiet skal 14-åringen ha sittet i bilen under hele ferden. Foto:

De to mennene som er siktet for frihetsberøvelse etter å ha stjålet en bil med en 14 år gammel gutt inni, skal ha kjørt rundt med gutten i bilen i flere timer.

DEL

Gutten ble meldt savnet av foreldrene i 12-tiden tirsdag, etter at bilen gutten ventet i plutselig var borte. 

– Vi er nå i en aktiv etterforskningsfase, og bruker tid på å kartlegge hva som har skjedd fra de to mennene tok bilen med 14-åringen til pågripelsen tirsdag ettermiddag. Mennene har hatt gutten med seg i flere timer, og de har vært på flere steder, dette må vi nå bruke tid på å kartlegge, sier politiadvokat Kjell Are Strøm.

Bilen skal blant annet ha blitt observert på en bensinstasjon i Bærum, før den ble stanset og de to siktede ble pågrepet klokken 16.45 ved Tranby. Ifølge politiet skal gutten ha sittet i bilen under hele ferden. 

De to pågrepne er begge menn i 30-åra fra østlandsområdet. De skal begge være kjent av politiet fra tidligere, der den ene også er domfelt.

Politiet tror gutten er et tilfeldig offer. 

– Dette er en sjelden og veldig alvorlig hendelse. Ingenting tilsier at de skal ha kjent hverandre på forhånd, dette virker tilfeldig, sier Svorstøl.

Etterlyst etter å ha truet kvinne

Politiet vil fremstille de to mennene for varetektsfengsling torsdag, siktet for frihetsberøvelse. Politiet varsler at siktelsen mot mennene kan bli utvidet. Ifølge NRK vil den ene mannen også bli siktet for grovt ran etter en hendelse på Gulskogen senter lørdag. 

– Vi har siden lørdag vært i aktivt søkt etter en av mennene etter en annen alvorlig hendelse som skjedde lørdag formiddag. Han skal der ha truet en kvinne til å kjøre til en minibank for å ta ut penger. Kvinnen klarte å komme seg unna, og varslet politiet. Siden denne hendelsen har politiet søkt aktivt etter mannen som nå sammen med en annen er siktet for frihetsberøvelse.

Avhøres i dag  

Ifølge politiet vil de siktede og gutten avhøres i dag. Med tanke på guttens alder må politiet gjennomføre et barneavhør, altså et tilrettelagt avhør, av ham.

Gutten er gjenforent med sine foresatte, og skal ikke være fysisk skadet av hendelsen. 

– Politiet jobber etter ulike hypoteser for hva som var motivet for frihetsberøvelsen. – Dette er uansett en alvorlig sak som har rammet uskyldige mennesker. Det er selvsagt ekstra alvorlig når barn har vært involvert. Gutten har gitt en beskrivelse av hendelsesforløpet, og han har naturligvis opplevd dette som dramatisk. Kriseteam i kommunen han bor i er kontaktet, og vil følge opp gutten videre, sier politiadvokat Kjell Are Strøm.

Artikkeltags