Nå vil også Allaahs soldater vandre i Drammen

DRAMMEN NATT TIL SØNDAG: Slik så det ut da Odins soldater vandret i Drammen sist helg. I tillegg varsler både Sons of Odin og Allaahs soldater sin ankomst. Verken politikere eller politi ønsker dem velkommen. FOTO: HEIKO JUNGE/NTB SCANPIX

DRAMMEN NATT TIL SØNDAG: Slik så det ut da Odins soldater vandret i Drammen sist helg. I tillegg varsler både Sons of Odin og Allaahs soldater sin ankomst. Verken politikere eller politi ønsker dem velkommen. FOTO: HEIKO JUNGE/NTB SCANPIX

Artikkelen er over 4 år gammel

Det kan bli travelt i bygatene i Drammen fremover. Soldiers of Odin, Allaahs soldater, Sons of Odin, alle varsler at de vil besørge sikkerheten for drammenserne.

DEL

DRAMMEN: I tillegg kommer dem som egentlig har ansvaret, nemlig politiet – og etter hvert Natteravnene som normalt skal starte sine vandringer senere ut på våren.

Dermed blir det mange grupperinger som til slutt skal passe på din og min sikkerhet.

LES OGSÅ: Fnyser av «Allaahs soldater»

NATTERAVNSJEF: Bjørn Nordstrand. FOTO: PER GILDING/TØNSBERGS BLAD

NATTERAVNSJEF: Bjørn Nordstrand. FOTO: PER GILDING/TØNSBERGS BLAD

Allaahs soldater

I gårsdagens VG kom det fram at en talsmann fra Profetens Ummah at de planlegger å starte opp en gruppe som heter Allaahs soldater. I en uttalelse VG har fått oversendt heter det følgende:

«I respons til den vantro grupperingen «Odins Soldaters» patruljering i gatene, har vi muslimer valgt å opprette en gruppe som skal patruljere gater, i første omgang Oslo, for å forby det onde og kalle til det gode».

Antrekket skal være hettegensere med flagget til den Islamske stat (IS).

Samtidig kommer det fram at man planlegger å starte opp også i Drammen og Tønsberg.

Samtidig har allerede Soldiers of Odin allerede vandret i Drammen, samtidig som Sons of Odin også har varslet sine gåturer.

LES OGSÅ: Borgervern hører ikke hjemme i Norge

Frykter motpoler

Dermed har det politiet fryktet, motpoler ute i gatene, rykket et steg nærmere i Drammen.

– Da kan det fort eskalere, og vi må bruke av våre ressurser for å ordne opp i det, uttaler politistasjonssjef Øyvind Aas til Drammens Tidende.

LES OGSÅ: Soldatene harseleres med på nett

POLITISJEF: Øyvind Aas. FOTO: POLITIET

POLITISJEF: Øyvind Aas. FOTO: POLITIET

Mindre utelivsvold

Tall Drammens Tidende hentet inn sist uke viser samtidig at utelivsvolden i Drammen går nedover, stikk i strid med det mange av soldatenes sympatisører hevder. Det skal heller ikke ha vært overfallsvoldtekter i Drammen på flere år.

– Det er ikke noe som tilsier at noen andre trenger å trå til. Vi trenger ikke folk i svarte hettegensere, uttaler Aas.

Og at politiet mente alvor ble klart da Soldiers of Odin vandret i Drammen sist helg. Da ble de fotfulgt av politiet gjennom hele kvelden.

LES OGSÅ: Ingen Odin-støtte fra Helgheim eller Werp

– Dør ut av seg selv

Hos Natteravnene er man lite glade for at flere av grupperingene sammenligner seg med nettopp Natteravnene.

– Vi er noe helt annet, og tar på det sterkeste avstand fra at vi har noen likheter. Vi har avtaler med politiet, og vi griper aldri inn. Vi observerer og varsler politiet. Det er alt, sier Bjørn Nordstrand, leder for Natteravnrådet i Norge.

Nordstrand bor i Tønsberg, og var ute som Natteravn den første helgen Soldiers of Odin vandret i Vestfold-byen.

– Det var en helt rolig og normal kveld med folk som koste seg i Tønsberg. Og jeg tror dette kommer til å dø ut av seg selv. For alle disse grupperingene kommer ikke til å finne det de leter etter. De finner ikke voldtektsmenn og kjeltringer på sine vandringer. Så det er vel begrenset hvor mange lørdager de gidder å gå, sier Nordstrand til Drammens Tidende.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken