RØYKEN: Ved 22.30-tiden tirsdag kveld fikk politiet melding om at to maskerte menn hadde brutt seg inn i en hybelleilighet i en bolig på Båtstø i Røyken.

Operasjonsleder Christian Gulli ved Drammen politistasjon sier at to bevæpnede menn trengte seg inn i boligen, der det befant seg et samboerpar i 20-årene.

– Mennene var maskert med finlandshetter og bevæpnet med machete og øks. En mann i 20-årene er skadet og sendt til sykehus, sier Gulli til Drammens Tidende.

Stikk- og kuttskader

Gjerningsmennene skal ha påført mannen skader i ansiktet og brystet.

Han var ved bevissthet da politiet kom fram til stedet og snakket med ham.  Mannen ble fraktet til Drammen sykehus.

Klokken 01.50 natt til onsdag får Drammens Tidende opplyst at mannen ikke er alvorlig skadet.

– Den fornærmede mannen er sydd og har fått behandling for kutt- og stikkskader. Han ble nylig utskrevet fra sykehuset og sitter nå i avhør hos politiet, sier Gulli.

I tillegg til den skadede mannen, befant det seg en kvinne i boligen.

– Kvinnen, som også er i 20-årene, kom fysisk uskadd fra hendelsen. Hun ble tatt med til politistasjonen for avhør, da hun er å anse som et vitne i saken, sier Gulli.

På frifot

Gjerningsmennene stakk av til fots fra selve åstedet. Politipatruljer har gått søk med hund.

– Sporene endte ved en parkeringsplass i nærheten, vi antar derfor at de har kommet seg videre derfra med bil, sier operasjonslederen.

Begge gjerningsmennene var iført finlandshetter under det brutale innbruddet.

Den ene gjerningsmannen blir beskrevet som rundt 170 cm høy, og noe mørk i huden. Han var iført sort joggebukse og sort hettegenser. Den andre personen er noe høyere, mellom 175 og 180 cm. Han var iført sort joggebukse og grå hettegenser.

Politiet opplyser at de vet lite om hva som ligger bak hendelsen.

Det ble natt til onsdag gjort tekniske undersøkelser i og ved boligen, samt vitneavhør.

– Vi jobber med taktikere og teknikere for fullt der ute, noe vi kommer til å gjøre utover natten. Dersom noen har sett noe som kan være av vår interesse i Båtstø tirsdag kveld, er vi svært interessert, sier operasjonslederen.

Ukjent motiv

Det skal være tatt gjenstander fra boligen, men hva som er tatt og verdien på gjenstandene er ikke kjent.

- Det er sannsynligvis ikke store verdier, om dette kun dreier seg om et innbrudd, eller om det er noe annet som ligger bak vites ikke, opplyser operasjonsleder Christian Gulli.

LES OGSÅ: Drammens Tidende fant finlandshette

Ikke pågrepet

Onsdag morgen var gjerningsmennene fortsatt på frifot.

- Vi driver nå for fullt med etterforskning, og har teknikere på stedet, opplysete operasjonsleder ved politihuset i Drammen onsdag morgen.

Andre nyheter på dt.no: