(Bygdeposten)

Da Adolfsen og Blystad kjøpte høyfjellshotellet på Norefjell i juli i fjor, var prisen altså en milliard mindre enn det kostet å bygge hotellet.

Bygdeposten fortalte 4. juli i fjor at hotellet hadde fått nye eiere, men det er først nå at prisen blir avslørt. Det er hegnar.no som har lagt ut saken fra Finansavisen.

LES OGSÅ: Rakker ned på hyttedrømmen

Åpnet i 2009

Det skjedde mye på Bøseter fra 2007 til 2009. Området som før var å betrakte som er fredelig oase med noen spredte hytter, ble en magnet. En magnet med så mange senger – 405 rom med 1.900 senger – at ingen andre hotell i Norden kunne innlosjere så mange samtidig.

Det var Kruse Smith Entreprenør som hadde hovedentreprisen på 325 millioner kroner. Men etter at alt ble lagt til, inklusive en overskridelse på en halv milliard kroner, kom sluttregninga på 1,2 milliarder kroner.

Byggherre var Estatia Resort Norefjell.

Ifølge Finansavisen skal Estatia ha skrevet ned verdien på hotellet fra 600 til 200 millioner kroner allerede før ferdigstillelsen påsken 2009.

LES OGSÅ: Skal friste britiske turister

Tyst om kjøpesum

Det er Danske Bank som har finansiert hotellbyggingen, og det er de som har tatt tapet. I 2014 overtok banken anlegget fra Estatia, men i fjor sommer ble det solgt til investorbrødrene Roger og Kristian Adolfsen og ekteparet Marianne og Arne Blystad

Verken banken eller kjøperne ønsker å si hva hotellet ble solgt for. Litt har Roger Adolfsen likevel røpet til Finansavisen:

– Vi betaler ikke 360 millioner kroner for hotellet. Beløpet er betydelig lavere, men jeg kan ikke si hvor mye.

LES OGSÅ: Planlegger 150 boliger til sesongarbeidere

Tap på 670 millioner

Avisen har imidlertid dykket ned i regnskapene til A & B Invest – som var selskapet som sto som kjøper av Norefjell-hotellet.
Regnskapet viser en gjeld på 180 millioner, og kontantstrømanalysen viser en utbetaling på kjøp av aksjer på 41,2 millioner.

Hvis Danske Bank har gått med på at A & B Invest overtar gjeld på 180 millioner og betaler 41,2 millioner for aksjene, betyr det at banken har måttet ettergi 138,8 millioner. Det bringer bankens tap i så fall opp i hele 670 millioner kroner, skriver Finansavisen.

LES OGSÅ: Norefjell får «Rolls-Royce»-heis