Jobbet 190 timer overtid på en måned med Snømannen-innspilling

LOCATION: Scener til filmen «Snømannen» ble spilt inn i og ved Borgen på Toppenhaug i fjor.

LOCATION: Scener til filmen «Snømannen» ble spilt inn i og ved Borgen på Toppenhaug i fjor.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Enkelte som jobbet med innspillingen av filmen "Snømannen", som blant annet foregikk i Drammen, jobbet opp mot 190 overtidstimer i en måned under innspillingen.

DEL

DRAMMEN: Timelister, kontrakter og lønnsslipper fra sju personer som NRK har fått tilgang til viser at de sju i snitt hadde mellom 12 og 13 timers arbeidsdag under innspillingen. Ingen av de ansatte tør å stå fram med navn.

En arbeider fikk betalt for over 190 overtidstimer på en måned – som betyr 16 timers arbeidsdag den aktuelle måneden. En annen person jobbet 160 overtidstimer samme måned. Innspillingen varte fra januar til april 2016.

– Det er alvorlig brudd på arbeidstidsbestemmelsene, sier tilsynsleder i Arbeidstilsynet, Morten Kjerstad Larsen, som sier det er helsefarlig å jobbe så mye.

LES OGSÅ: Spektakulær filminnspillingshelg i Drammen

Skuespiller Michael Fassbender som spiller Harry Hole under innspillingen av filmen Snømannen på en trikk i Bjørvika i Oslo.

Skuespiller Michael Fassbender som spiller Harry Hole under innspillingen av filmen Snømannen på en trikk i Bjørvika i Oslo. Foto:

Skjer ofte

Han vil ikke bekrefte om de ble tipset om arbeidsforholdene, men sier at de normaltvil gå på tilsyn hvis de får så klar dokumentasjon som de nå har blitt vist.

Generalsekretær i Filmforbundet, Sverre Pedersen, sier han ikke synes dette er greit, og at de skal følge tariffavtaler og arbeidsmiljøloven.

– Dette er dessverre noe som skjer på veldig mange produksjoner, norske som utenlandske, sier Pedersen.

Verken Universal, Working Title eller Snømannen A/S, som hadde ansvaret for de norske arbeiderne, vil la seg intervjue om saken.

"Snømannen" er en filmatisering av Jo Nesbøs roman med samme navn fra 2007, og hovedpersonen, politimannen Harry Hole, spilles av Michael Fassbender, kjent fra blant annet X-Men-filmene. Det ble blant annet filmet i Borgen på Toppenhaug i januar i fjor.

LES OGSÅ: Filmer «Snømannen» i Drammen

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra et kulturarrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende

Artikkeltags