(Bygdeposten)

Kryllingen Eilev Bjerkerud fikk en tøffest mulgi start på uka med ny dansepartner, da han dro på seg strekk i låret allerede på første trening med Marianne Sandaker.

– I verste fall er hele Skal vi danse over, sier Kryllingen i klippet som vises for TV-seerne før han går på parketten.

Ingen hindring

Men strekken så slett ikke ut til være noe problem da Eilev gikk på gulvet for å danse sin Quickstep. Rett nok kom han ut av takt et par ganger, men klarte å hente seg fint inn.

– Strekken plaget meg ikke noe. Den kjenner jeg ikke noe til, og i hvert fall ikke når adrenalinet bruser, sier Eilev etter dansen.

En av denne ukens utfordringer, ved siden av kryllingens strekk, har vært partnerbyttet i Skal vi danse. For det handler om å stå støtt på sine egne bein. Deltakerne i årets utgave av Skal vi danse må vise at de er flinke til å danse, og ikke bare lener seg på partneren.

Derfor har parene, etter seks uker blitt splittet, og etter seernes ønsker blitt satt sammen på nytt.

Det betyr at kryllingen Bjerkerud i kveld danset med Marianne Sandaker i kveld.

Blandede tilbakemeldinger

Men selv om hverken strekken eller den nye dansepartneren så ut til å plage Bjerkerud, var det blandede tilbakemeldinger fra dommerne.

– Jeg har kommet ut av skapet før, og skal gjøre det igjen. Dette gikk lekende lett, og du blir en mer og mer habil danser, sier Tore Petterson, som endte med å gi kryllingen ni poeng.

Merete Lindgjære, var noe mer avholden, og mente Eilev «lunket» i andregear gjennom dansen. Det endte med åtte poeng.

Fra de to siste dommerne fikk Eilev her sin sjuer.

– Dette er jeg selvsagt ikke fornøyd med, og må bedre til neste uke, sier Bjerkerud.

Tilbake til normalen

Ingen ryker ut fra kveldens sending, men den som taper danseduellen mister tre av dommerpoengene fra denne uken.

Neste lørdag danser Eilev igjen med sin faste dansepartner, Nadya Khamitskaya.

Khamitskaya danset i kveld sammen med Alex Rosén. Etter seerstemmene endte det med danseduell, og de to møtte Markus Bailey som fikk flest poeng av dommerne denne lørdagen.

Duellen endte med tap for Rosén og Khamitskaya, men det er kun Rosén som mister poeng. Dermed er Nadya Nadya tilbake hos Eilev og klar or showdans neste uke.