Helge (84) søkte etter nye venner på Facebook

Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Da meldte kulturministeren seg.

DEL

Se svaret fra Linda Hofstad Helleland lenger ned i saken.

Helge fra Saupstad i Trondheim er en aktiv 84-åring. Han jobber frivillig på en pensjonistkafé, er med i turlaget, liker å danse og er aktiv i det lokale kulturlivet.

– Men på sommeren så blir det så rolig rundt meg. Det er ferieavvikling, folk reiser bort og ting stenger. Vi som er enslige blir på en måte enda mer enslige, og jeg liker ikke at det blir så stille rundt meg, sier Helge til Nettavisen.

– Godt humør og god humor

Det var mens han satt med barnebarna og diskuterte dette, at de kom på en god idé: Bestefar kunne søke etter nye omgangsvenner på Facebook.

Barnebarna hjalp ham med å skrive noen linjer om seg selv, og la det ut sammen med et bilde på Helges Facebook-profil. Knapt et døgn senere har innlegget blitt likt av rundt 350 mennesker, og delt videre snart 200 ganger.

«Jeg er en jordnær kar med godt humør og god humor! Kunne tenke meg noen å dele kulturelle opplevelser med, og alt som involverer glede og moro! Liker å gå lange turer i skog og mark og slår gjerne av en prat over en bedre middag, eller en kopp kaffe! Eller en tur på byen,» skriver Helge om seg selv.

– Barnebarna mine mente vel jeg burde gjøre noe med det, i stedet for å syte til dem om at jeg synes det var for stille rundt meg, ler 84-åringen.

– Artig å finne en å gå på dans med

Mens han var yrkesaktiv, jobbet Helge på Obs bygg. Han har både barn og barnebarn, men de bor et stykke unna.

Først og fremst leter Helge etter nye venner. Noen å ringe til å si «hei, skal vi gå ned til byen og ta en kaffe i morgen?» En venn å gå tur med, prate med og dele opplevelser med.

– Jeg er 84 år, men jeg  holder meg forholdsvis sprek. Jeg er ikke den som ønsker å sitte i godstolen og bli sittende der, jeg vil være aktiv, sier han.

– Leter du etter en kjæreste?

– Ja og nei. Vi får se hva det blir til. Men det hadde jo vært artig å finne noen man kan gå på dans med, ler Helge.

Fikk svar

Til VG sier Helge at han ble overrasket etter å ha fått den helt spesielle invitasjon.

– Jeg trodde ikke det var sant, sier 84-åringen.

Kulturministeren synes Helge er et forbilde.

– Jeg synes dette med å dele opplevelser med andre er et fantastisk initiativ som jeg håper flere, særlig seniorer kan gjøre. Helge er et forbilde for å vise at man kan gjøre ting selv for å komme seg ut og være mindre ensom, sier hun til VG.

Artikkeltags