DRAMMEN: Historien begynner på Stavernfestivalen i 2013.

Stine Holm fra Drammen seiler til festivalen med kamerat Anders Nakkerud fra Lier, og møter Andreas Dischler - som senere blir kjæresten.

Ganske snart begynner praten om seiling. Og om å seile langt.

LES OGSÅ: Frister rømt husky med tispa «Cleo»

— Begynner å gå opp

I september 2014 var de «plutselig» eiere av en Bavaria 42-foter. Da var det bestemt.

Et snaut år senere er «SunTrip» så godt som klar. Blant annet har autopilot og nødvendig sikkerhetsutstyr kommet på plass. Neste søndag setter trioen ut på en seiltur som skal vare i tretten måneder.

— Det er nå det begynner å gå opp for meg at det skjer. Det er bare småting som gjenstår. Når man begynner å laste ombord i båten skjønner man at det nærmer seg.

LES OGSÅ (+): Far og sønn sikter på samme blink – for hvert sitt landslag

Trenger «alt»

Først går turen mot Skottland, som krysses via Caledoniakanalen. Deretter seiles det sørover mot Kapp Verde vest for det afrikanske fastlandet. Så krysser Atlanterhavnet, før planen er å seile i Karibia noen måneder.

Deretter fortsetter trioen videre nordover langs østkysten av USA og Canada opp til Grønland, før de returnerer til Norge via Island.

— Hva pakker man til en sånn tur?

— Alt. Og så må vi kjøpe inn en del underveis, sier Holm.

LES OGSÅ: Nå kan dette snart bli borte

Årevis med erfaring

Det er naturligvis ikke snakk om ferskinger i seilsammenheng. Holm har åtte års erfaring med seiling bak seg etter en oppvekst med motorbåt. Dischler har bodd i båt i syv-åtte år, og har krysset Atlanterhavet i 2012. Nakkerud har også seks år med erfaring fra seiling i

— Vi har relativt god kontroll på hva vi gjør, sier Holm.

— Hva er det verste som kan skje?

— At vi må gå i flåta. De båtene tåler så mye, og vi har tatt alle forholdsregler. Det er ikke noe vi bekymrer oss for. Da hadde vi ikke gjort det, sier Holm.

PS: De tre skal også blogge underveis på reisen. På deres egen side kan du følge turen både gjennom blogginnlegg og kartposisjoneringer.

LES OGSÅ: Bekymret for løse hunder i marka