LIER: Tidligere i vår skrev Drammens Tidende at liergutten Cengiz Al  etter all sannsynlighet er en av de nye skuespillerne i årets sesong av SKAM.

Spiller stor rolle?

Allerede i mars ble det opprettet en fiktiv Facebook-profil med bilde av Cengiz, under navnet Yousef Acar. Nå viser spekulasjonene seg å være riktige.

Fredag ble det avslørt at hovedpersonen i NRK-serien denne sesongen er Sana -  en karakter kjent for sine sterke meninger, og religiøse tro.

I flere av de første klippene fra serien er liergutten Cengiz Al med. Han spiller Yousef Acar, en i gjengen til Sanas bror. Jentene, som vi kjenner godt fra de tidligere sesongene av serien, får sans for guttegruppa, noe som kan tyde på at vi får se mer til Cengiz i løpet av sesongen.

Observante seere vil også kanskje legge merke til blikk-kontakten mellom hovedpersonen Sana og Yousef, som underbygger disse spekulasjonene ytterligere..

LES OGSÅ: Dette er den nye hovedpersonen i SKAM

Danser

Cengiz bor i Lier og gikk på St. Hallvard videregående skole frem til i fjor. For tiden studerer han markedsføring og salgsledelse ved Høyskolen Kristiania.

Han er en god venn av SKAM-skuespilleren Herman Tømmeraas fra Solbergelva – begge guttene har danset på Attic dansestudio i mange år og har nå startet opp dansegruppa We are 1, sammen med José Manuel Gatica Guerro og Thomas Aasgaard.

Han har vært instruktør på Attic fra han var 15 år og underviser også i dans, som vikar på deltid på Moov treningssenter på Strømsø.

LES OGSÅ: Dette jobber SKAM-Noora med nå

Flere fra drammensdistriktet

Under Attics festforestilling i mai i fjor, var flere av teamet bak suksess-serien i Drammens Teater for å se forestillingen.

Kan hende var det der Julie Andem og teamet bak SKAM fikk øynene opp for Cengiz.

Så langt har produsentene hentet flere skuespillere fra drammensdistriktet og Buskerud.

Som Herman Tømmeraas fra Solbergelva og Liv Anne Trulsrud fra Drammen, som spiller Mari. Samt Josefine Pettersen som spiller Noora, fra Sigdal.

LES OGSÅ: Se barnelegens hysteriske SKAM-parodi