MC-fører ga gass da han så politiet – kjørte av veien i første sving

Artikkelen er over 1 år gammel

Før politiet rakk å sette på blålyset, ga den mannlige motorsyklisten gass og kjørte av veien i første sving. Både han og en kvinnelig sjåfør i en følgebil ble deretter tatt med til legevakta for blodprøve etter mistanke om ruskjøring.

DEL

LIER: Dramatikken oppsto tilsynelatende ut av intet da politiet i natt kjørte langs Drammensveien ved Liertoppen. En mannlig motorsyklist reagerte på uvanlig vis bare ved synet av politibilen.

– Da motorsyklisten så politibilen ga han gass. Dette var før politiet hadde rukket å sette på blålysene. Så kjørte han ut i første sving, sier operasjonsleder i Politiet i Sør-Øst, Erik Gunnerød.

Den mannlige MC-føreren er i 40-årene og kommer fra Spikkestad. Han pådro seg ingen skader i utforkjøringen, men politiet skulle finne mye å reagere på utover kjøringen.

Da patruljen kunne konstatere at han ikke var skadet, oppdaget de at ikke alt var som det skulle være.

– Han fremsto som ruset, sier Gunnerød. Det var i tillegg uriktige kjennetegn på motorsykkelen, og mannen hadde heller ikke gyldig førerkort.

Det var ikke slutt med dette. For det viste seg nemlig at mannen som var ute og kjørte i nattens mulm og mørke også hadde med seg en følgebil.

I denne satt en kvinne i 30-årene fra Asker. Også hun fremsto som ruset.

Begge ble tatt med til legevakten for nødvendige blodprøver. Kvinnen ble dimittert etter dette, mens mannen ble tatt med til arresten.

– Han må forklare seg i ettermidddag, sier Gunnerød.

Artikkeltags