Det opplyser bispedømmet mandag.

– Jeg står for det klassiske synet på ekteskapet som et forhold mellom kvinne og mann og har ikke endret syn i dette spørsmålet, uttaler Dahl.

– Som biskop er jeg satt til å forvalte enhetens embete. På to kirkemøter har det både vært snakket om respekten for de to ulike syn i kirken og at dette spørsmålet ikke skal være kirkesplittende. I lys av dette, og for å bidra til en verdig ordning rundt ordinasjon og presteansettelse, er jeg åpen for å ordinere når vilkårene, som i dette tilfellet, er til stede og kandidaten lever i et ordnet samliv. Dette skjer også ut ifra et ønske om at kirken møter prestekandidater på en forutsigbar måte, fortsetter han.

Ordinasjonen finner sted søndag 6. september i Frogner kirke i Lier, som er Pedersen-Eriksens hjemsted.

LES OGSÅ: Derfor sier biskopen nei til homovigsel

Respekterer biskopen

Drammens Tidende snakket med Pedersen-Eriksen mandag formiddag. Hun har full forståelse for biskopens handlinger.

– Snakker biskop Per Arne Dahl med to tunger når han sier nei til vigsel mellom homofile og samtidig ordinerer deg?

– Nei, jeg syns det står stor respekt av det han gjør. Ved å ordinere meg til tross for at jeg lever i et homofilt ekteskap tar han konsekvensen av at kirken har to syn på denne saken.

LES OGSÅ: Lesbisk prest takker nei til stilling

Tøff tid

Den lesbiske presten ble i forrige uke fiket til og kalt «en skam for kirken» i Sarpsborg. Årsaken skal være at hun er åpent lesbisk og er gift med en kvinne.

Pedersen-Eriksen anmeldte hendelsen, men fikk deretter kritikk av sognepresten i Fusa, Einar Ekis Ekerhovd.

Tidligere i vår sto hun midt i en omstridt ansettelsessak i Møre bispedømme. Selv om hun nå har fått vikariat som prest i Norderhov ved Hønefoss og sognepresten i Fusa har beklaget kritikken, forteller hun at det har vært en tøff tid.

Etter jul drar hun til Miami for å være sjømannsprest der.

– Det er jo drømmejobben! Det skal bli fint å reise bort, men det føles ikke som at jeg flykter fra Norge. Jeg skal være en prest for alle, sier Pedersen-Eriksen.

LES OGSÅ: I stormen på kirketrappa

LES OGSÅ: