(Bygdeposten)

Hovedinntaket til videregående opplæring er klart, og 9.292 søkere har fått tilbud om skoleplass i Buskerud neste skoleår. 527 søkere med rett til skoleplass, står fortsatt uten skoleplass fra høsten av.

Svarfrist på de tildelte skoleplassene er i morgen, fredag 13. juli, så om du ikke allerede har takket ja, begynner det å haste.

- Søkere som ikke har lagt inn forhåndssvar må huske å takke ja til skoletilbudet og eventuell venteplass, sier Tuva Heen, inntaksleder i Buskerud fylkeskommune, i en artikkel på bfk.no.

Søkere som ikke ønsker tildelt plass, må logge seg inn og takke nei til tilbudet.

LES OGSÅ: Fra avanserte ligninger til to pluss to?

Uten tilbud til høsten

Søkere som glemmer å svare ja på tilbudet om skoleplass mister skoleplassen sin, og vil stå uten et skoletilbud til høsten.

Flertallet av dem som ennå ikke har fått svar, vil få et tilbud ved 2. inntaket 8. august, eller innen skolestart.

Alle søkere med rett til skoleplass vil få et tilbud før ledige plasser legges ut til søkere uten ungdomsrett.

Oversikt over ledige skoleplasser legges ut på fylkeskommunens nettside i slutten av august eller i begynnelsen av september.

 

920 lærlinger

920 søkere har nå fått avtale om læreplass i bedrift. Det er et rekordstort antall og 40 flere enn på samme tid i 2017.

Fagopplæringsseksjonen i Buskerud fylkeskommune formidler søkere som ønsker å bli lærlinger. Dette er en prosess som pågår fra mars til oktober hvert år.

- Det er arbeidet godt med formidlingsprosessen både hos fagopplæringsseksjonen, på opplæringskontorene, hos lærebedriftene, på skolene og av elevene selv, sier Mariann Gustavsen, formidlingsleder.

- Det er gledelig å se at dette arbeidet gir resultater, og at så mange bedrifter nå satser på lærlingeordningen, sier hun.