Minneord: Jan Birger Steen

Jan B. Steen.

Jan B. Steen.

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

En omsorgsfull familiemann, en gründer og en raus og god venn har gått bort.

Jan Birger Steen ble født 20. oktober 1953 og vokste opp på gården Godthåp i Skoger. Helt fra ungdommen var han en naturlig leder og ble selvfølgelig russeformann på St. Hallvard i 1973. Etter eksamen på Statens gartnerskole på Jensvold startet han sitt eget anleggsgartner firma som senere ble til Steen & Thorvaldsen og deretter Steen & Lund. Firmaet ble blant de ledende i bransjen og har utført arbeidene med parkanlegget rundt Norske Veritas, steinarbeidene på Aker Brygge og i regjeringskvartalet, samt en rekke andre store prosjekter.

Jan sa aldri nei til å ta tillitsverv eller lederoppgaver og satt i mange år som formann i Norsk Anleggsgartnermesterlag. Selv om han var en utpreget gründer i egen bransje, tok han også på seg verv som medlem i forstanderskapet i Sparebanken Øst. Han var sterkt engasjert på mange områder og var bl.a. bidragsyter til Drammen Håndballklubb, mangeårig medlem av Round Table Drammen og senere Drammen Rotaryklubb. Skoger Golfbane hadde aldri blitt bygget uten Jan sin energiske innsats og ukuelige optimisme.

Der folk var samlet var han et naturlig midtpunkt, særlig i selskapslivet blant kolleger eller sine mange venner. Jan hadde en eiendommelig humor som fikk opp stemningen i enhver forsamling. Han leste dikt og gjerne sine egne underlige rim, men kunne også agere skuespiller eller finne på «skøyerstreker» av den art som noen kan ha vokst ifra. Det ble aldri kjedelig der Jan var til stede.

I 40 år var Jan en av 8 medlemmer i et kortlag som hadde en rekke andre formål enn å spille kort. Foruten turer med familiene, satte vi opp revyer, dro på fisketurer og møttes i selskaper hos hverandre. I mer enn 30 år arrangerte Jan og Birgit Nissefest i sitt private hjem for alle 8 familiene og i mange år også med alle barna. Den siste Nissefesten hadde vi 21. januar i år.

Alle som hadde Jan som venn eller kamerat sitter tilbake med minne om en mann som var omsorgsfull, redelig og ikke minst raus på alle områder. Han vil bli savnet av så mange.

Vi lyser fred over hans minne.

Gode venner.

Artikkeltags