Gå til sidens hovedinnhold

Minneord: Jens Vig

Artikkelen er over 3 år gammel

Med Jens Vigs bortgang har drammensidretten mistet en ildsjel av det sjeldne slaget.

IL Drammen Strong har mistet den som i stor grad gjorde idrettslaget til det det er i dag.

Jens ble den naturlige drivkraften da IL Drammen Strong ønsket å etablere allidrett for de yngste barna på slutten av 90-tallet. Idrettslaget hadde da ligget i dvale når det gjaldt barneidrett i mange år. Dette la grunnlaget for oppstarten av barnefotball. Med barnefotballen kom etter hvert kunstgresset på Kjappen som har betydd uendelig mye for barn og unge med tilhørighet til Bragernes skole og IL Drammen Strong.

Jens videreførte sitt energiske engasjement i klubben gjennom skigruppa. Han var sentral i etableringen av egen skiskyttergruppe og i opprettelsen av Drammen Ski – samarbeidet mellom skigruppene i Drammens Ballklubb, Sturla og IL Drammen Strong.

Utallige prosjekter er blitt en realitet takket være Jens – lysløypa rundt Hvalsdammen, tilskudd til kunstsnøanlegget på Martinsløkka og etableringen av Team Drammen som en samlende juniorsatsing i langrenn på tvers av klubber, for å nevne noen. Han var i tillegg en del av Hauern-komiteen i mange år og helt fram til sin bortgang, som representant for IL Drammen Strong som en av arrangørklubbene for Thorleif Haugs Skifestival.

Jens sitt engasjement for skisport gikk med dette langt utover klubbnivå. Han brukte også atskillige timer på å tilrettelegge aktivitet for barn og unge på kretsnivå både i langrenn og skiskyting, på vegne av IL Drammen Strong.

Flere hundre barn og unge har kunnet glede seg over den innsatsen Jens gjorde, men som han altfor sjelden fikk honnør for. Jens jobbet hardt for det han trodde på, med et utrettelig pågangsmot og urokkelig tro på at han skulle få det til.

For oss som i dag er aktive med barneidrett og i styret i IL Drammen Strong har det vært en trygghet å ha Jens i bakgrunnen – alltid med gode råd, gode ideer og gode hensikter. Dette gjør det samtidig enklere for oss alle å bringe IL Drammen

Strong videre med de grunnverdiene Jens har bidratt så sterkt med å utvikle i klubben.

Vi skal hedre hans minne ved å fortsette i den gode tradisjonen han startet, med idrettsglede, mestring og inkludering i fokus. Våre tanker går til Hanne og barna.

På vegne av IL Drammen Strong, Hilde Aurora Onseng (leder)

Jens til minne

Vår venn gjennom nær 50 år, Jens Vig, døde brått og uventet lørdag 17. juni, nær 63 år gammel.

Det er vanskelig å forstå at den av oss som nær sagt har gjort alt riktig gjennom hele livet, skulle være den som gikk først.

Jens var veldig drammenser. Han elsket byen og Drammensmarka, som han var sterkt knyttet gjennom hele livet. Og det var i marka vi først møtte ham – som speidere. Friluftsinteressen bandt oss sammen i gymnas- og studietid og i voksenlivet med barn og familie. I sitt særdeles aktive liv, hadde han alltid plass til turer på skauen, på Sørlandet og på fjellet med både familie og venner.

Familien hadde førsteprioritet. Takket være hans utrettelige innsats, ble barna like gode på skolen som i skisporet. Det var vinteren som var hans årstid. Han sa ofte på sin bursdag St. Hansdag, at «nå går det rette veien». Familien, naturen og vennene ga ham formodentlig det overskuddet han trengte for å holde sitt høye tempo, både i skisporet og i livet ellers.

Jens var en ener i det meste han foretok seg, men han var ydmyk på egne vegne og han pranget aldri med noe som helst. I sitt yrkes- og foreningsliv, har han hatt en mengde ansvarsfulle verv og oppgaver, som til fulle bekrefter dette; i Drammen og Oplands Turistforening, i 1. Drammen speidergruppe, i Skiskytterkretsen, i Drammen Strong, i Kirkens Bymisjon, o.a. På Bragernes skole blir han husket for sin store innsats for trivsel og skolemiljø. Dette var uegennyttig innsats vi kjente til, men som han aldri smykket seg med. For oss var han bare den trofaste, lojale og uselviske kamerat, som tok initiativ til turer og sosiale samlinger, og alltid var positiv når vi trengte råd og hjelp innenfor hans store kompetanseområde. Sjekket vi når e-postene fra Jens var skrevet, kunne det f.eks. være kl. 05.40. Han prioriterte alltid de vanskeligste oppgavene først, og hadde gjerne gjort et dagsverk før vi andre sto opp.

I en tale på hans 60 årsdag ble Åge Aleksandersens tekst sitert, og liksom lagt i hans munn:

Æ vil vær ein lykkelig gjennomsnittsmann

Eller kvinne i et gjennomsnittsland

I ein jobb som æ like med ett liv som itj sprike

Der vi føle vi e med og kan bestem

Hand i hand

Jens sa etterpå at dette var nærmere sannheten enn vi ante, men i våre øyne har han alltid skåret høyt over gjennomsnittet på det meste.

Uten at det noen gang ble uttalt, har vi erkjent at Jens alltid levde etter budet i speiderbønnen; å være til nytte for andre mennesker.

I vennekretsen har en vegg falt ut, som vanskelig kan erstattes. Våre tanker går til Hanne og barna, som tross tapet, har fått et solid grunnlag å bygge livet videre på.

Vi lyser fred over Jens Vigs minne!

«Guttane»

Kommentarer til denne saken