Minneord: Bengt Nystrøm

Bengt Nystrøm.

Bengt Nystrøm.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Bengt, en nabo og svømmetrener. Ikke bare rådmann.

Jeg bor slik til at jeg kan sitte i stuen og se inngangsdøra der Bent bodde. Jeg kunne se han på trammen når han vår ute for å kose seg med en av dagens Prins. Jeg kunne se når han kjørte til og fra med sin hvite X3.

Jeg ser ikke dette lengre. Bengt har gått bort. Så alt for tidlig etter kun et par ukers sykdom. Helt uvirkelig. Vi som kjente ham som nabo minnes en rakrygget fyr med høy integritet. Bengt var en mann som sto for sine meninger. I kirken på begravelsesdagen ble ordet bauta brukt flere ganger. Det passer bra. Han har satt spor etter seg.

Som nabo i nesten 40 år sitter vi igjen med mange minner, alt fra nyttårsfeiringer til turer til familiens feriehus på Tjøme.

Men jeg har også hatt gleden av å oppleve Bengt og samarbeide med ham gjennom Øvre Eiker Svømmeklubb. Bengt satt i styret i mange år, og han var trener. En dyktig trener som betydde noe for alle svømmerne, og som var tilstede i ungdommenes liv i viktige perioder i deres liv. Han trente dem til en lang rekke medaljer i NM og andre mesterskap. Han nådde nok sitt høydepunkt som trener da hans egne sønner både satte norske rekorder og vant mange NM gull. Morten stakk av med kongepokalen i 2001, og fikk også med seg flere internasjonale mesterskap (EM,VM).

Men han hadde en annen side også. Han hadde virkelig evnen til å glede seg over de andre

svømmernes prestasjoner. Han gjorde ikke noen forskjell på egne gutter og de andre. Dette hverken på trening eller i konkurranse. Han heiet like mye på alle. Her er vi virkelig ved et annet trekk ved Bengt. Rettferdighet. Jeg er sikker på at jeg har hele svømmegjengen fra den tiden med meg på at han var virkelig en rettferdig mann.

Hans virke lokalt ble lagt merke til også på nasjonalt nivå. Noe som førte ham til toppverv innen Norges Svømmeforbund som leder av svømmeutvalget.

I den sammenhengen viste han sine egenskaper som organisasjonsmenneske på et høyt nivå. Han hadde tett kontakt med den øverste ledelsen i svømmeforbundet, og sammen utviklet de nye landslag og konkurransestruktur for forbundet. Den strukturen er gjeldende den dag i dag, og er noe av årsaken til dagens suksess i bassenget for norske utøvere.

Våre tanker går nå til Kristin, Petter og Morten og deres familier. Det er mange der ute som tenker på dere.

Artikkeltags