Bussene sliter på glatta – flere forsinkelser

Flere busser sliter på det glatte føret i øvre deler av distriktet vårt. Nå melder Brakar om flere forsinkelser.

DEL

MODUM: I går kveld snødde det, så slo været om til regn og plussgrader. Dette er en oppskrift på glatte veier, og det merkes av flere som er ute og kjører i dag.

Brakar melder at føret skaper problemer for flere ruter i den øvre delen av distriktet. Så langt er det ingen busser som er innstilt, men passasjerer må likevel belage seg på å bruke litt lenger tid på vei til jobb eller skole i dag.

– Det er noen forsinkelser på grunn av at det ennå ikke er strødd, får Drammens Tidende opplyst av busselskapets kundesenter.

Linje 103: Skotselv-Åmot
Linje 104: Vikersund-Åmot
Linje 106: Hatle-Vikersund-Åmot
Linje 111: Vikersund-Snarum
Linje 214: Hønefoss-Eikli/Dalsbråten
Linje 223: Hønefoss-Klekken-Haug
Linje 421: Kongsberg-Prestfoss

Meteorologene varslet i går om det vanskelige føret.

– Det blir glatt, det blir det, uttalte statsmeteorolog Per Egil Haga.

Frode Vestgarden i Vei, natur og idrett i Drammen kommune, fortalte i samme artikkel at de er forberedt og i ekstra beredskap som følge av væromslaget.

– Vi følger med på værmeldingen, og rykker ut så fort det lar seg gjøre dersom det varslede væromslaget kommer. Vi må ut å strø og salte gjennom vår entreprenør Aktiv Veidrift. De første veiene som blir prioritert er skoleveier og veier der bussene kjører, uttalte Vestgarden.

I Røyken kommune har det vært tre ulike tilfeller av trær som har blåst over veibanen. Dette har skjedd i Hyggenveien, Odins vei og Slemmestadveien.

– Må ikke kjøre i 100 kilometer i timen

Ifølge trafikkoperatør Tone Kleiv hos Vegtrafikksentralen, har det kommet inn meldinger om glatte veier i Buskerud natt til onsdag. Hun forteller at det i stor grad er gårsdagens regnvann som har fyst på kalde veier.

– Det for det meste de mindre veiene som er glatte, forteller hun, og ramser opp blant annet Fylkesvei 40 og 2840.

Hun har en klar oppfordring til bilistene som skal ut på veiene onsdag:

– Selv om det står 100 kilometer i timen på E18 så betyr det ikke at du kjøre i det. Man må kjøre etter forholdene og beregne ekstra tid, sier hun.


Artikkeltags