40 ansatte i Drammen får nye eiere

Administrerende direktør i Aleris, Mia Grundstrøm ser på oppkjøpet som en fordel for både ansatte og pasienter.

Administrerende direktør i Aleris, Mia Grundstrøm ser på oppkjøpet som en fordel for både ansatte og pasienter. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Norges største private helseforetak Aleris er solgt for nærmere 2,6 milliarder kroner.

DEL

DRAMMEN: Helseforetaket er kjøpt opp av investeringsselskapet Triton, som vil videreutvikle selskapet i det skandinaviske markedet.

Oppkjøpet gjelder omkring 100 sykehus- og røntgenvirksomheter i Norge, Sverige og Danmark med til sammen 3.300 medarbeidere og omsetning på 4,4 milliarder svenske kroner.

I Norge har selskapet 1.100 medarbeidere fordelt på 14 sykehus og 14 røntgenavdelinger. Ett av sykehusene ligger i Drammen og har rundt 40 ansatte. De vil fortsette driften som normalt.

Aleris omsetter for 1,5 milliarder kroner årlig.

– Overgangen til nye eiere betyr nye muligheter for oss i Aleris – og for våre pasienter. Triton har nyttig ekspertise og erfaring, mens Aleris har topp medisinsk kompetanse og dyktige medarbeidere innen en rekke medisinske disipliner, sier administrerende direktør i Aleris Norge, Mia Grundstrøm.

Investeringsselskapet Triton eier i dag 38 europeiske virksomheter med til sammen 73.000 medarbeidere. Selskapet oppgir selv at de foretar langsikte investeringer i bærekraftige selskaper.

Endelig overtakelse fra Patricia Industries som har eid selskapet de siste ti årene, er ikke klart ettersom eierskiftet forutsetter behandling av konkurransemyndighetene. Kjøpesummen er på nærmere 2,6 milliarder kroner.

Artikkeltags