DRAMMEN: Edilberto Silbestre Yanes Maldonado har latinamerikanske røtter og årelang fartstid som nordisk fagsjef for renholdsgiganten ISS.

Han er født i Norge, av chilenske foreldre, og vokste opp på Fjell – med rengjøring i blodet fra barnsbein av.

Faren hans drev eget rengjøringsfirma, og det var der ungene i Maldonado-familien hentet lommepengene sine. Og den lønna var ikke gratis, for å si det sånn.

– Barnearbeid, antyder vi, og Edilberto svarer med et av sine løstsittende, bredeste og mest sjenerøse smil:

– Ja! Det var en annen kultur, humrer han.

Selv har denne bedriftseieren ett barn og har to bonusbarn i huset. De ble litt eldre før de fikk lov til å ta seg vaskejobb etter skoletid.

LES OGSÅ: Lager verdens enkleste DJ-app

Vaskevekst

I 2012 etablerte Edilberto bedriften EVAT – En verden av tjenester.

Han startet i det små, med bare seg selv på lønningslista. Gründeren vasket, klipte plener,  tok vaktmesteroppdrag. Og vokste!

I dag har EVAT rundt 200 ansatte med røtter fra hele verden i sving over hele Østlandet. Bedriften omsatte for 32 millioner kroner i 2015.

Det budsjetterte målet er å øke omsetningen med ytterligere 20 millioner kroner i år. Og året 2016 ser ut til å ende helt etter planen.

I tillegg til rengjøringstjenester i næringsmarkedet, leverer EVAT også vanlige vaktmestertjenester og driver åtte kantiner.

Én av dem er den splitter nye kantina hos Motor Part AS på Gulskogen, der Vivi Elisabeth Schultz er kantineansvarlig. For Jose Gatica er Motor Part ett av tre faste jobbesteder.

 

LES OGSÅ: Dobbel dose i skoletida

Tett på teamet

Helt fra han var ganske liten har Edilberto Maldonado sett for seg at han skulle bli bedriftseier og sin egen herre.

 

– Jeg så på faren min og lærte av ham. Så det var naturlig å tenke at jeg også skulle ha mitt eget firma, sier han.

Det ble noen omveier og det tok noen år, men i dag leder Edilberto en virksomhet i fint driv og pen vekst. Og han leder den svært bevisst.

Som sjef er han opptatt av å være tett på sine medarbeidere. Han jobber for at alle i EVAT skal trekke lasset sammen og være ett team.

LES OGSÅ: Bursdagsgrisene som ble pig business

Drømmer stort

Edilbertos satsing har resultert i sterk vekst i løpet av fire år. Men gründeren har enda større ambisjoner.

– Målet mitt er å bli blant de ti største virksomhetene i denne bransjen i Norge. Vi skal nå det målet innen 2020, sier en optimistisk Edilberto Maldonado.

Foreløpig dekker EVAT store deler av Østlandet, med kontorer i Oslo, Hønefoss, Asker, Lillestrøm, Fredrikstad, Hamar og Sandefjord – foruten hovedkontoret med 35 ansatte i Drammen.

Innen 2020 har han også som mål å være etablert i resten av landet.

– Hva skal til?

– Klar tankegang og tydelig strategi. Vi jobber i en bransje med skarp konkurranse og må tilby kundene kvalitet. Kundene forventer profesjon. Vi må sørge for å gi dem det.

Navnet EVAT – En verden av tjenester – synes Edilberto Maldonado passer perfekt.

– Det er  absolutt dekkende for vår ambisjon og for hva vi driver med, sier han.

LES OGSÅ:  Færre går konkurs