Utestedene ruster opp for knallvær – Morten forventer rekordpåske

NOREFJELLSTUA: – Drikkevarene er på plass, og litt seinere i dag kommer det et lass med matvarer, så nå kan påsken bare starte, smiler pubeier Morten Bråten.

NOREFJELLSTUA: – Drikkevarene er på plass, og litt seinere i dag kommer det et lass med matvarer, så nå kan påsken bare starte, smiler pubeier Morten Bråten.

Morten Bråten tror på omsetningsrekord i påsken, og har fylt lageret på Norefjellstua pub og pizza til randen med mat og drikke.

DEL

(Bygdeposten) Det er 19. vinteren den blide kryllingen driver Norefjellstua, og han forteller om rekordbesøk så langt i vinter

– Det er meldt fint vær i hele påsken, så alt ligger til rette for at det skal bli en rekordpåske, sier Bråten.

Da Bygdeposten tok turen innom torsdag, var han i full sving med å bære inn påskens drikkevarer.

– Litt seinere kommer det også en lastebil med all maten vi skal servere, så bare i dag kommer det varer for over 200.000 kroner, sier Bråten.

Lover fullt trøkk

Pubeieren lover fullt trøkk og afterski hele påskeuka. Med livemusikk og djs, som vil sørge for en flott sesongavslutning ved Norefjellstua.

For å klare å servere alle påskegjestene, har Bråten åtte-ti ansatte på jobb i hele påskeuka.

– Med 150 sitteplasser ute og 100 inne, har alle mer enn nok å gjøre, smiler han.

Venter storinnrykk

Kim Jensen som driver Norefjellhytta litt lenger ned i lia, har også store forventninger til uka som kommer.

– Vi har forberedt oss på storinnrykk, og har som Bråten, fylt opp lageret med god mat og godt drikke, sier Jensen.

(Saken fortsetter under bildet)

MAT I SOLVEGGEN: – Denne uka frister vi med mat fra kjøkkenet på terrassen, sier Kim Jensen ved Norefjellhytta.

MAT I SOLVEGGEN: – Denne uka frister vi med mat fra kjøkkenet på terrassen, sier Kim Jensen ved Norefjellhytta. Foto:

Maten i fokus

– Men på Norefjellhytta er det maten som står i fokus, smiler restauranteieren.

Han forteller at de i påsken vil rigge seg til med kjøkken og bålpanner ute i solveggen. Hvor kokken frister med suppebuffé, Norefjelltapas og egenlagde pølser med stappe.

– Det er alltid artig å kunne tilby gjestene en litt annerledes matopplevelse. Derfor har det meste av maten vi serverer et innslag av lokale råvarer, som eksempelvis skinke fra eget stabbur, sier Jensen.

Vant gjev pris

Norefjellhytta ble i 2018 kåret av Tripadvisor til å være Buskeruds beste hotell & restaurant.

– Det er en pris vi stolte over, så jeg lover vi skal gjøre det vi kan for å forsvare tittelen også i år, sier Jensen.

Artikkeltags