Ble hedret av mesterkokk

Fra venstre: Anne Marie Sando fra Eiker gårdsysteri, direktør i Matmerk Nina Sundqvist, kokk Christer Rødseth og daglig leder i Epleblomsten Martin Holtskog. Sistnevnte ble også tildelt spesialitet-merket. Foto: Mads Opsahl

Fra venstre: Anne Marie Sando fra Eiker gårdsysteri, direktør i Matmerk Nina Sundqvist, kokk Christer Rødseth og daglig leder i Epleblomsten Martin Holtskog. Sistnevnte ble også tildelt spesialitet-merket. Foto: Mads Opsahl

En ost fra Eiker Gårdsysteri kan nå pynte seg med merket som pryder Norges aller beste lokalmat- og drikke.

DEL

ØVRE EIKER: Osten «Mutschli» ble nemlig tildelt det offisielle spesialitet-merket torsdag kveld. Det gjeve merket ble overrakt av stjernekokk Christer Rødseth, som også nylig var å se på Farmen Kjendis.

– Selv om vi allerede har spesialitet-merket på andre oster, er det fortsatt stort å få godkjent «Mutschli». Vi var veldig spente på dommen mens den var inne til smaking hos juryen, sier Anne Marie Sando fra Eiker Gårdsysteri.

Osten, som er en halvfast rødkittost, fikk også nylig sølvmedalje i oste-VM. Direktør for stiftelsen Matmerk, Nina Sundqvist skryter av gårdsysteriet.

– Jeg vil rose Eiker gårdsysteri for en fantastisk vilje til å dele kompetansen sin med nye ysterier som vokser fram. De har en utmerket delekultur, ja, det virker som om de ikke opplever andre som konkurrenter. De vil at alle skal få mulighet til å utvikle og levere kvalitetsoster. Denne flotte delekulturen er med på å styrke ostenasjonen Norge.

Fakta:

Spesialitet er et offisielt norsk informasjonsmerke som tildeles lokalmat- og drikke. For å få merket må produktet være basert på gode norske råvarer, det må gjerne være laget etter lokale oppskrifter, og produktet må godkjennes av en fagjury med høy kompetanse. 

Bak merkeordningen Spesialitet står Matmerk, en uavhengig stiftelse opprettet av Landbruks- og matdepartementet. Det er i dag litt over 500 matprodukter i Norge som er godkjent for å bruke Spesialitet. 

Artikkeltags