Gå til sidens hovedinnhold

Her tar reven seg til rette

Artikkelen er over 3 år gammel

Hege Takvam Sivertsen og familien fikk sjeldent dobesøk under hytteferien. – Det var en snodig opplevelse.

NORGE RUNDT: Hege Takvam Sivertsen satt på hytten i Kvinnherad og så på barnefilm med familien da de fikk uventet besøk.

– Vi så plutselig at katten var veldig interessert i noe på utsiden, og så roper han yngste at det er en rev på utsiden.

Saken fortsetter under bildeserien.

Bildeserie

Her gjør reven sitt fornødne

Det var VG som først omtalte saken.

LES OGSÅ:Har du minst en halvmillion på bok, vil deha deg som kunde

Rett i crocsen

Alle sammen – både mor, sønn, datter og katt – iler til vinduet for å se hva som foregår. Der oppdager de at minstemann har rett – det er en rev som lusker rundt utenfor.

Sivertsen forteller at reven ikke la merke til at familien sto i vinduet og observerte den. Den våget seg derfor helt opp til døren, hvor det står et par crocs.

I god tro om at hun er alene (Sivertsen tror det kan være en tispe), velger reven å markere crocsen som sitt territorium.

– Og så setter den seg og bæsjer i crocsen, ler Sivertsen.

LES OGSÅ: Sissel fikk besøk avnoe hun aldri har settfør - vet du hva det er?

– Skoene er boss

– Vi lo veldig. Min datter filmer det hele, mens jeg og min sønn tok bilder så vi fikk dette fra alle vinkler. Deretter satte vi det sammen til en bildeserie (som kan sees øverst i saken, journ.anm.). Vi synes jo det var en snodig opplevelse. Vi har aldri opplevd at det har kommet rev ned til kaien.

Hytteeieren forteller at de har sett en og annen rev i området, men aldri så nærme hytten. Hva som har lokket reven helt ned til hytten – som ligger på nedsiden av et ganske bratt skrent med bare en liten sti som tilkomstvei – har familien ingen anelse om.

– Det kan jo være at det luktet noe spesielt av de crocsene. Vi har i hvert fall ikke tatt inn de skoene nå. De går nok rett i bosset.

LES OGSÅ: Storby-trend på Ypsilonvekker harme

Holder katten inne

For familien som kommer fra Laksevåg i Bergen var opplevelsen helt uventet.

– Vi er jo byfolk, så dette er litt spesielt for oss.

Sivertsen forventer ikke at reven dukker opp igjen med det første, men kommer likevel til å passe på å holde skoene innendørs fremover. Innendørs kommer katten også til å bli holdt frem til de er sikre på at reven ikke har tenkt seg tilbake.

Tross mye latter og en opplevelse de kommer til å huske, ble det gjort kort prosess med hilsenen fra den lille gjesten.

– Visittkortet han la igjen gikk rett på sjøen, humrer Sivertsen.

LES OGSÅ: Sofus ble skutt - anmelder katteterror

Kommentarer til denne saken