La ned butikken i Drammen for å drive hjemmefra: – Salget går like bra

GIR SEG IKKE: Tore Kristensen driver nettbutikken fra sønnens hjem på Loesmoen.

GIR SEG IKKE: Tore Kristensen driver nettbutikken fra sønnens hjem på Loesmoen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Tore Kristensen startet sin første sybutikk i Kongsberg i 1973, og satset videre i Drammen. Nå har han lagt ned butikkene og satser kun på nettsalg. Det har vist seg å være lønnsomt for 68-åringen.

DEL

(Eikerbladet) – Jeg og kona Jorunn dreiv butikkene sammen. Så kom tida for å pensjonere seg, men jeg hadde ikke lyst til å trappe ned. Derfor videreførte jeg nettbutikken vår i et nytt selskap, som jeg har startet sammen med sønnen min Roger, forteller han til Eikerbladet.

Har solgt 30.000 symaskiner

Nettbutikken husqvarnasymaskiner.no ble opprettet for sju år siden, og salget går så det suser.

– Vi trodde vi kom til å miste en del salg, men omsetningen for januar og februar er lik i år som i fjor, sier han til lokalavisa i Eiker.

Totalt har Kristensen solgt 30.000 symaskiner i sin karriere. I 2017 sendte han ut 1.800 stykker ut fra butikken. I 2018 ble antallet 1.600, men til gjengjeld litt dyrere produkter.

– Jeg har opparbeidet meg en stor kundekrets. Folk kan komme innom her for å få service og opplæring. Selv om jeg driver nettbutikk har jeg et sted kundene kan komme for hjelp på Loesmoen. Det er en tilleggsopplevelse å få ta på produktene før man tar et valg.

Hverdagen er roligere, selv om det blir mange telefonsamtaler, og det pakkes og fraktes varer hver dag. Driftskostnadene har gått ned, nå som han har installert seg i sønnen sin kjeller.

Føler seg fri

Kristensen er interessert i sy selv, og har sydd kjoler til kona og klær til ungene. Nå er det mest salg og reparasjoner han jobber med.

– Jeg liker å få fram skapergleden og kreativiteten i folk. Det er det som gjør dette så interessant. Når man først blir bitt av basillen er det ikke lett å gi seg. Jeg gjør ikke dette for å tjene mest mulig penger, jeg gjør det fordi det er moro.

Han forteller at det beste med hverdagen nå er selvstendigheten og følelsen av å være fri. Tidligere hadde han fem deltidsansatte, men nå er det kun familiemedlemmer som jobber sammen.

– Tanken er at sønnen min skal ta over. Det er tidkrevende å lære alt og det gjelder å følge med på utviklinga.

Artikkeltags