(Bygdeposten)

På drøye tre år har Vipps blitt Norges best likte merkevare. Helt siden lanseringen har mange foreldre ventet på å kunne vippse til barna sine.

Nå åpnes Vipps for de under 15 år, med foreldrestyrt tilgang og kontroll.

− Vi har jobbet lenge med å lage en versjon som passer barn. Nå får foreldre en enklere måte å sende penger til barna sine på. Dette er noe av det vi har fått aller flest henvendelser om helt fra Vipps ble lansert, og vi vet at det er mange foreldre som har ventet lenge på dette, sier Elisabeth Barrie. Hun er ansvarlig for produktutvikling i Vipps.

Tjenesten for de under 15 år er en forenklet versjon av Vipps, med foreldrestyrt tilgang. Det betyr at det er foreldrene som må godkjenne i sin app at barna kan sette i gang med vippsingen.

Oppsettet gjøres i fellesskap, og mamma eller pappa har muligheten til å selv bestemme om og når barna får lov til å be om, motta eller sende penger.

Første versjon kommer først med vennebetaling, akkurat som Vipps gjorde da tjenesten ble lansert for over tre år siden.

En av de viktigste tilbakemeldingene er at foreldrene ønsker at barna skal ha mulighet til å betale for pølse på fotballcup og vaffel på loppemarkedet.

PS! Det er ikke mulig for barn å chatte med hverandre inne i appen. Det er heller ikke mulig for de over 15 år å sende meldinger til brukere som er under 15 år.

(ANB)