Fikk stoppet skogbrann før den ble stor

Artikkelen er over 1 år gammel

Iherdig innsats fra brannfolkene hindret at brannen ved Eikeren utviklet seg til en storbrann. – Det var på hekta, sier brannsjefen.

DEL

ØVRE EIKER: Brannmannskaper fra Mjøndalen, Hokksund og Drammen rykket ut til en skogbrann ved Eikeren torsdag kveld. Vestviken 110 meldte om brannen kl. 19.49.

Det brant på nordsiden av vannet, tett innpå fylkesvei 35, i en skråning rundt 100 meter opp fra veien, omtrent midt mellom Vestfossen og Eidsfoss.

Brannvesenet på stedet sa rett før kl. 20.50 at de har noenlunde kontroll på brannen. Det bekreftes av vaktleder ved Vestviken 110, Tom Berger.

– Brannvesenet har nå fått ringet rundt brannen, og har fått vann fra flere kanter, forteller vaktlederen.

Kunne blitt stort

– Det var helt på hekta at vi klarte å stoppe brannen fra å spre seg videre oppover, forteller brannmester Gjermund Christiansen.

Da brannvesenet kom til stedet freste det i skogen, fordi det er så tørt. Det brant både på bakken og oppe i trærne. Flere steder hoppet flammene fra tretopp til tretopp.

– Vi klarte å komme oss i forkant av brannen, slik at vi fikk hindret den fra å spre seg oppover i åssiden. Deretter fikk vi startet slukking fra begge sider og fikk omringet den, sier Christiansen.

Det ble dermed likevel ikke behov for helikopter som tidlig ble tilkalt.

Det var en stund noe trøbbel med å få vann opp i skråningen, men brannvesenet fikk etter hvert pumpet vann rett fra Eikeren.

Brannfolk fra tre stasjoner rykket ut til brannen.

Ingen hytter

Vaktlederen opplyser at brannvesenet vil holde på på stedet i flere timer utover kvelden.

Det skal ikke være hytter i umiddelbar nærhet til brannen.

Operatør Kristine Rødnes opplyser at det er trafikale problemer på stedet, da brannbilene blir stående på veien og sperrer for annen trafikk.

Ifølge DTs journalist på stedet sto det noen biler i kø på begge sider av brannbilene, men politiet dirigerte trafikken forbi i ett felt.

Har du tips eller bilder? Send det til oss på tips@dt.no eller klikk her.

Artikkeltags