ØVRE EIKER: I helgen sperret politiet av Vestfossen stasjon etter at en 23 år gammel kvinne fortalte at hun hadde blitt voldtatt der natt til søndag. Kvinnen skal ha blitt voldtatt en gang mellom klokka 22 lørdag kveld og klokka 5.

Ifølge jenta var gjerningsmannen ukjent for henne. Det skal ikke ha vært noen kontakt mellom henne og gjerningspersonen i forkant. 

- Vi etterforsker det som en overfallsvoldtekt med ukjent gjerningsmann, sier lensmann i Øvre Eiker, Stig Rønneberg.

Ingen pågrepet

Politiet jobber nå for å finne gjerningsmannen.

- Vi er godt i gang med vitneavhør, sier lensmann Rønneberg.

Politiet har vært i kontakt med flere vitner som var på puben på stasjonen lørdag, men ønsker å komme i kontakt med enda flere for å kartlegge hva som skjedde.

- Vi vil gjerne ha kontakt med flere hvis de har vært på puben eller i Vestfossen sentrum natt til søndag, sier Rønneberg.

Politiet jobber også med tekniske spor. Søndag ble området sperret av og saumfart av politiets teknikere.

- Vi har gjort interessante tekniske funn på stedet. Kvinnen er også undersøkt på voldtektsmottak og har det etter forholdene bra. Hun blir ivaretatt, sa jourhavende jurist Per Steinar Bungum i Sørøst politidistrikt søndag.

Politiet jobber også med å få oversikt over overvåkingskamera i området. Ifølge Bane Nor er det ikke overvåkingskamera på selve stasjonen. Politiet vil ikke kommentere hva som finnes av overvåkingskamera i området.

Sikret bevis

Kvinnen har forklart seg til politiet og gitt beskrivelse av gjerningspersonen, men politiet vil foreløpig ikke gå ut med disse opplysningene. Foreløpig har de heller ikke noe signalement.

- Vi jobber med å lage et signalement, sier Rønneberg.

Så langt har politiet ikke pågrepet noen.

LES OGSÅ: Etterlyser vitner etter mulig voldtekt