ØVRE EIKER: Prisen får han for å ha oppdaget en gruppe molekyler som blokkerer et viktig enzym i resistente bakterier. Han har også designet og syntetisert sinkbindende molekyler som får antibiotika til å virke igjen.

– Jeg føler meg lettet etter et kjempearbeid og innsats satt inn i forskningen. Dette har vært et teamarbeid, men det er selvfølgelig hyggelig å få en individuell pris og vite at arbeidet er satt pris på, sier Åstrand til Drammens Tidende.

Lab Norges forskingspris går til unge forskere under 35 år som har utført og publisert fremragende forskningsarbeid innenfor naturvitenskapelig forskning knyttet til laboratorier.

Åstrand er sivilingeniør fra NTNU med spesialisering i organisk kjemi og har ph.d i legemiddelutvikling med utgangspunkt i kreft, overvekt/diabetes og antibiotikaresistens. Forskningsprisen består av et diplom og et beløp på 100.000 kroner.

– Jeg har ikke helt bestemt meg for hva jeg jeg skal bruke pengene til, men et ønske er å kunne bruke de til å reise på vitenskapelige konferanser og kongresser for å legge frem prosjektet. Jeg kan også tenke meg å samarbeide med andre prosjekter, sier prisvinneren.

21 november kan dere finne Åstrand på Nedre Eiker bibliotek der han skal holde et foredrag om arbeidet sitt. 

LES OGSÅ: Tidligere toppspiller tiltalt for tre voldsepisoder