Gå til sidens hovedinnhold

Har tatt lokfører ut av tjeneste

Artikkelen er over 6 år gammel

Jernbaneverket stoppet for en uke siden et tog på Ål etter at det ble satt spørsmål ved togførerens kompetanse. Nå har jernbanetilsynet tatt ham ut av tjeneste.

Ikke gå glipp av noe! Få DT+ her

DRAMMEN: Togføreren er ansatt hos CargoLink, og førte et godstog på Bergensbanen da Jernbaneverket forlangte toget stoppet. Det ble stående på Ål stasjon til en ny lokfører var på plass.

Det var Norsk Lokomotivmannsforbund (NLF) som hadde slått alarm om at lokføreren ikke har fullført utdanningen.

CargoLinks sikkerhetssjef Jan Kristian Heiberg forsikret overfor Drammens Tidende at vedkommende lokfører hadde fullført utdanningen og hadde alle sine papirer i orden.

LES OGSÅ: Pendlere fikk én million i erstatning

Ikke fornøyd

Statens jernbanetilsyn ba om dokumentasjon fra CargoLink på at denne lokføreren hadde kompetanse til å kjøre tog. Og det skulle de få, kunne Jan Kristian Heiberg fortelle.

Nå har jernbanetilsynet fått dokumentasjon fra CargoLink, og jernbanetilsynet har gjennomgått denne. De er ikke fornøyd med dokumentasjonen, og har nå tatt lokføreren ut av tjeneste.

– Lokføreren har fått forbud mot å kjøre tog inntil vi har fått dokumentasjon på at han faktisk er kompetent til det, sier direktør i Statens jernbanetilsyn Erik Ø. Reiersøl-Johnsen.

LES OGSÅ: Premiere for Cargolink

Ny frist

– Det framgår ikke av den dokumentasjonen vi har fått at denne togføreren tilfredsstiller kravene til å inneha sertifikat for å kjøre tog. CargoLink har ansvar for å bruke bare folk som tilfredsstiller kravene. CargoLink sier at han tilfredsstiller kravene, men vi kan ikke se at den dokumentasjonen vi har fått viser det. De har nå fått en ny frist til å legge fram nødvendig dokumentasjon, sier Reiersøl-Johnsen.

Han understreker at jernbanetilsynet ikke har konkludert med at togføreren ikke har sine papirer i orden. Men pr. nå er det ikke dokumentert.

Sikkerhetssjef i CargoLink Jan Kristian Heiberg har ikke anledning til å kommentere saken nå.

– Jeg står på en flyplass, og skal til å gå inn i flyet nå, sier han.

LES OGSÅ: Slo alarm om lokfører uten utdanning - stoppet godstog på Ål