Pågrep mann etter politijakt

HER: Lastebilen kjørte ut ved Nesvollen på Solumsmoen i Sigdal.

HER: Lastebilen kjørte ut ved Nesvollen på Solumsmoen i Sigdal.

Artikkelen er over 3 år gammel

Bilen sto igjen i grøfta og føreren hadde forsvunnet.

DEL

(Bygdeposten) Ett politihelikopter og store styrker på bakken rykket ut etter at en lastebil hadde kjørt av veien og inn i en stolpe langs fv. 287 ved Solumsmoen lørdag morgen.

Stedet er nærmere bestemt ved Nesvollen,  én kilometer inn i Sigdal kommune fra Modums grense.

LES OGSÅ: Slo kona – fikk samfunnsstraff

Pågrepet

– Vi har pågrepet en lokal mann i 20-årene. Han ble funnet like ved der lastebilen kjørte ut etter kort tid, forteller operasjonsleder Kaare André Ødegaard i politiet til Bygdeposten.

Mannen ble funnet ute i terrenget, og pågripelsen var helt udramatisk. Han er tatt inn til Hønefoss politistasjon og vil bli avhørt i løpet av lørdag.

Mistanke om rus

Politiet har ifølge Ødegaard mistanke om at mannen var påvirket av alkohol eller andre rusmidler. Men det er en viktig grunn til for at de satte inn så store styrker.

– Vi kunne ikke vite om mannen lå skadd i området, så hensynet til hans helse veide også tungt, forklarer operasjonslederen.

LES OGSÅ: Slo kona – fikk samfunnsstraff

Vekket av sirener

Det er stort sett svært fredelige og rolige hverdager på Solumsmoen. En lørdag som starter med sirener på bakket og et politihelikopter i lufta fikk nok mange til å undre.

– Vi skjønte ikke noe. Vi ble vekket av sirener klokka 9 og like etter på kom helikopteret. Helikopteret sirklet rundt i en radius på bare to til tre kilometer en drøy halvtime, forteller en av naboene til Bygdeposten.

Ifølge politiet er Midtkraft varslet for å ta reparere/skifte ut den skadde stolpen.

Artikkeltags