Gå til sidens hovedinnhold

– Gilani tilbake som varaordfører

Artikkelen er over 3 år gammel

Yousuf Gilani er tilbake som Drammens varaordfører allerede førstkommende søndag. Selv vil han ikke bekrefte det, men varsler redegjørelse om noen dager.

DRAMMEN: Det skriver Dagsavisen Fremtiden. Til Drammens Tidende understreker han at han forholde seg til permisjonstiden.

Gilanis permisjon utløper 30. juni, noe som betyr at han gjør comeback fra 1. juli. Vervet må han forholde seg til fram til 25. september, som er datoen der bystyret tidligst kan behandle permisjonssøknaden.

Lokalpolitikeren har meldt seg ut av Venstre, og kommer tilbake som uavhengig bystyrerepresentant og varaordfører.


Selv ønsker han ikke å si så mye om comebacket.

– Jeg forholder meg til permisjonssøknaden som er levert inn, og vil komme med nærmere beskjed 30. juni, sier Gilani til Drammens Tidende.

Før han sier mer om sin situasjon vil han snakke med ordfører Tore Opdal Hansen. De har tidligere hatt et møte, og har kommunikasjon, men det er ikke planlagt noe nytt møte sier Gilani.

LES MER: Tilbake eller ikke? Svaret kan bety mye penger for Venstre

– En skandale for byen

Gruppeleder i Drammen Arbeiderparti, Eivind Knudsen fungerer i dag som vikar for Gilani. Han sier til samme avis at situasjonen er beklagelig.

– Sier han ja til å komme tilbake er det en skandale for byen. Vi vil da ha en varaordfører i byen som ikke har tillit i noen partier, inkludert det han ble valgt inn for. Det er også en person som er så nær til korrupsjonssaken at han ikke ønsker å behandle noen saker knyttet til det feltet, sier Knudsen.

Når det gjelder Knudsens kommentar ønsker ikke Gilani å si så mye utover det han uttalte til Dagsavisen Fremtiden, nemlig at han ikke har tenkt å falle ned på det nivået Knudsen uttaler seg på.

– Han har egeninteresse i dette, og er nok ergerlig over at han ikke får være vikar for meg lenger og blir satt på benken, sier Gilani til Dagsavisen Fremtiden.

Dette er saken

Etter kommunevalget høsten 2015, inngikk Høyre, Frp, Venstre og KrF en samarbeidsavtale. I forhandlingene ble de enige om at Venstres gruppeleder Yousuf Gilani skulle bli varaordfører.

Gilani søkte første gang permisjon i mai 2017. 1. oktober gikk han tilbake til sine verv, men etter en måned søkte han ny permisjon, denne gang tidfestet til ut juni 2018.

I løpet av den måneden han var tilbake i sine verv meldte Gilani seg ut av Venstre, og møtte som uavhengig representant.

I Yousuf Gilanis permisjonstid mister Venstre plassen i formannskapet og varaordfører-vervet. Johan Baumann (H) rykker inn i formannskapet, og Eivind Knudsen (Ap) ble valgt som varaordfører-vikar.

Hvis Gilani søker fritak til valget høsten 2019 beholder Venstre disse posisjonene.

Når Gilani kommer tilbake til sine verv fra 1. juli 2018 kan Venstre miste partistøtten, fordi partiet ikke er fast representert i bystyret. Hvis Gilani søker permisjon videre, eller søker fritak ut perioden, er Venstre fast representert i bystyret og beholder partistøtten.

 

Kommentarer til denne saken