Jagland mistenker norsk presse for «direkte intervensjon» i valget

Thorbjørn Jagland er generalsekretær i Europarådet. Han har tidligere vært statsminister og partileder i Arbeiderpartiet.

Thorbjørn Jagland er generalsekretær i Europarådet. Han har tidligere vært statsminister og partileder i Arbeiderpartiet. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Europarådets generalsekretær Thorbjørn Jagland er bekymret for at pressen kan ha prøvd å påvirke utfallet av valget. «Et demokratisk problem», advarer han.

DEL

LIER: I en Facebook-status skriver den tidligere Ap-lederen fra Lier at det er forhold ved valget i Norge som bekymrer ham «fra et demokratisk utgangspunkt».

«Nemlig alle sakene mot Aps leder som plutselig dukket opp i valgkampen. Hvis det er slik at mediehus kjente til disse sakene lenge før valget, men ventet med å legge dem ut til valgkampen, blir det en direkte intervensjon i valget og et demokratisk problem. Mediene har en forpliktelse til å bringe en nyhet straks den kommer i deres hender, ikke vente til når det passer best», skriver han.

Jagland vedgår at det er pressens oppgave å ettergå en statsministerkandidat. Men norske medier har lenge visst at Støre var statsministerkandidat, påpeker han.

«Hadde man saker å konfrontere ham med, burde dette blitt gjort med én gang.»

I statusoppdateringen påpeker Jagland at han arbeider mye med mediespørsmål som generalsekretær i Europarådet.

«Angrep på mediefriheten fra myndigheter er en av vår største bekymringer. Men falske nyheter, vridde reportasjer, og politisk beregnede reportasjer bekymrer oss også veldig mye», skriver han.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken