Gilani krever Trine Skei Grandes avgang

LANGER UT MOT EGEN PARTILEDER: Yousuf Gilani (V) mener partiet taper velgere fordi Trine Skei Grande er partileder. Nå krever han at hun går av.

LANGER UT MOT EGEN PARTILEDER: Yousuf Gilani (V) mener partiet taper velgere fordi Trine Skei Grande er partileder. Nå krever han at hun går av. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Drammens omstridte varaordfører krever at sin egen partileder går av.

DEL

DRAMMEN: – Nå er det på høy tid at Trine Skei Grande trekker seg. Det vil være det beste for alle, også for Trine, sier Gilani i et intervju med Dagbladet.

Han mener partiets valgkomité bør beslutte at Skei Grande ikke får fortsette som partileder allerede før jul.

– Vi har gang på gang sett at den gode politikken i Venstre drukner i personkonflikter og regjeringsfokus. Venstre har den beste politikken på skole, klima og gründerskap, men vi klarer jo ikke formidle den ut til velgerne, fordi all snakket er om regjeringsslitasje og Trines lederposisjon, sier Gilani til Dagbladet.

– Mister stemmer på grunn av Trine

Venstre gjorde et svakt kommunevalg mandag, og fikk kun 3,9 prosent av stemmene på landsbasis. Gilani mener mange potensielle Venstre-velgere stemmer andre partier, kun på grunn av partilederen.

– Det er mange jeg snakker med i Drammen og i Oslo oppgir Trine Skei Grande som hovedgrunn til at de ikke stemmer Venstre. De sier hun ikke appellerer til dem. Å få et skifte av leder nå er til alles beste, og til det beste for Trine. Hun har gjort en fantastisk jobb for Venstre over mange år – men nå må vi få inn en ny leder.

Gilani bedyrer samtidig at han ikke ønsker at Skei Grande fortsetter i partiet.

– Hun kan fortsette i regjering. Jeg tror mange har følt at det å være kulturminister har vært veldig viktig for henne. Og der gjør hun en utmerket jobb, sier han til avisen.

– Det er kjempeflott at hun ønsker å engasjere seg videre i Venstre, og hun kan gjøre en god jobb for Venstre på mange plan. Men hun behøver ikke være partileder lenger. Hennes innsats i den rollen er over for denne gangen. Det må hun og partiledelsen selv innse.

Skei Grande ønsker ikke å kommentere Gilanis uttalelser, men slår fast at hun gjerne fortsetter som partileder.

– Jeg er klar til å gjøre lederjobben, sa Skei Grande til dagbladet tirsdag kveld.

Omstridt  politiker

Yousuf Gilani er en svært omstridt drammenspolitiker. I 2017 gikk han ut av Drammen Venstre, blant annet etter å ha vært i konflikt med medlemmer i lokallaget. Samme år ble han siktet, og senere bøtelagt, for identitetstyveri.

– Venstre er mitt parti. Jeg er Venstre-mann av hele mitt hjerte, men jeg går ut av Drammen Venstre i solidaritet med Ida Marie Brown og det presset hun ble utsatt for i Marienlystsaken, sa Gilani den gang.

Han ble samtidig permittert fra sitt verv som varaordfører.

I februar 2018 gjorde Gilani comeback i politikken, da han meldte seg inn i Flesberg Venstre.

Gilani er varaordfører i Drammen fram til nyttår.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken