Gå til sidens hovedinnhold

Populært turistmål advarer mot å ta selfie

Artikkelen er over 3 år gammel

Innfører tiltak etter flere selfie-dødsfall.

NETTAVISEN: Den indiske delstaten Goa har innført 24 selfie-frie «soner» langs kysten grunnet en rekke dødsfall og ulykker knyttet til folk som tar selfier.

Goa er et yndet feriemål med om lag seks millioner besøkende turister hvert år, skriver The Guardian. Forrige uke ble det satt opp en rekke varselskilt mot å ta selfier ved klipper, strender og hoteller på de mest populære turiststedene i den indiske delstaten, skriver The Indian Express.

Forrige uke døde to turister i to separate hendelser da de forsøkte å ta selfie på en steinknaus ute i sjøen. Begge ble feid av gårde av store bølger og druknet, ifølge lokalt politi.

Video gikk viralt

I den ene hendelsen var det en kvinne og to menn som skulle ta selfie på en steinknaus ute i vannet under soloppgang. Én av dem ble skylt av gårde av en bølge og druknet. Hendelsen ble fanget opp på film, og videoen gikk viralt på Internett.

– Nå haster det med røde varselskilt, sier leder for et privat livredningsselskap som overvåker strendene i Goa, Ravi Shanker, til The Indian Express.

– Likegyldigheten overfor loven har begynt å koste dyrt. Dette skyldes også dårlig forståelse for vann og mangel på en sunn strandkultur, sier han.

Flest selfie-dødsfall i verden

Ifølge en studie fra 2016, er India det landet i verden med flest selfie-relaterte dødsfall, skriver The Guardian.

I studien «Me, Myself and My Killfie» kommer det fram at det var 127 registrerte selfie-dødsfall på verdensbasis fra mars i 2014 og til september i 2016. De fleste selfie-dødsfallene var relatert til høyder, kjøretøy og vann.

76 av dødsfallene fant sted i India. I en hendelse fra 2014 døde sju unge mennesker da båten deres tippet over i et forsøkt på å ta en selfie på en innsjø i delstaten Maharashtra.

I en annen hendelse i januar ble en mann hardt skadet da han tok en selfie langs noen togskinner idet et tog passerte. Mannen feilvurderte avstanden og ble truffet av toget.

Kommentarer til denne saken