Gå til sidens hovedinnhold

Skjeggestadbrua rives

Artikkelen er over 6 år gammel

Den ødelagte Skjeggestadbrua på E18 i Vestfold må rives, konkluderer en ekspertgruppe. Brua skal etter planen sprenges neste uke.

HOLMESTRAND: Det er det sørgående løpet som må fjernes på grunn av skader. Hovedmålet er å beholde den nordgående brua slik at det kan føres trafikk inn på den. Det betyr at den skadde brua som er i sørgående løp på E18, må rives på en kontrollert måte slik at nordgående bru ikke blir skadd.

«For å få til dette, må grunnen ved bruene først stabiliseres. Dette foregår ved kalk- og sementstabilisering og drenering», heter det i en pressemelding fra Statens vegvesen.

Det var i forrige uke at sørgående løp av brua brøt sammen da et leirras forskjøv en av pilarene brua står på.

Vanskelig og tidkrevende

Arbeidene med bruene betegnes som vanskelig og tidkrevende. Det er også viktig for Vegvesenet å tenke på mannskapenes sikkerhet, og de klarer ikke anslå hvor lang tid arbeidet vil ta.

– Vi jobber så fort vi kan, og det er en viss risiko, så vi må bruke den tiden som er nødvendig, sier avdelingsdirektør Ingunn Foss.

Hun opplyser at det ikke er synlige skader på den nordgående brua, men at det er uklart hvor lang tid det går før Vegvesenet kan si om det er trygt å sende trafikk over den.

Adgang forbudt

Vegvesenet vil forsterke sperringene mens arbeidet pågår.

– Fra nå av blir dette et anleggsområde, og vi skilter med «Adgang forbudt for uvedkommende», for det er et komplisert og uoversiktlig område, sier prosjektleder Arvid Veseth.
 

Selve arbeidet med å sprenge den sørgående brua skjer ved hjelp av fjernstyrte maskiner.

– Så det er en veldig spesiell jobb, forklarer Veseth.

– Vi er klar over det store presset for å få ferdig jobben, men det er viktig at vi er grundige når vi går inn i arbeidsprosessen, fortsetter han.

Den stengte brua fører til at trafikken må ledes både via indre Vestfold og Holmestrand sentrum. I løpet av denne uka skal det vurderes om Holmestrandstunnelen kan brukes som en del av omkjøringsveien.

MER OM BRUKOLLAPSEN HER:

Kommentarer til denne saken