Høydramatisk da juniorgutta tok seg til kvartfinale i håndball-VM

UTVIST: DHKs Thomas Boilesen fikk rødt kort like før slutt.

UTVIST: DHKs Thomas Boilesen fikk rødt kort like før slutt.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Norges juniorgutter er klare for kvartfinale i håndball-VM. Laget avanserte med 29-28-seier over Brasil i en nervepirrende avslutning.

DEL

De 310 fremmøtte på åttedelsfinalen i spanske Pontevedra fikk virkelig valuta for pengene. Både Norge og Brasil ledet med seks mål i løpet av onsdagens oppgjør, men ble hentet inn.

Da det gjensto ti minutter, ledet Norge med fire scoringer. Brasilianerne skrudde på turboen og utlignet til 27-27 med fem minutter igjen.

Avgjørelsen falt da Simen Holand Pettersen ble spilt opp og kunne sette inn den avgjørende 29-28-scoringen. Brasil fikk tid til et siste langskudd, men den fikk Emil Imsgard avverget lett.

Dermed er Norge videre for kvartfinale i junior-VM. Torsdag kveld er Egypt motstander.

– Vi sto stabilt bra bakover og spilte veldig stabilt i begynnelsen. Underveis fikk vi mange utvisninger, og vi brente mange sjanser fra 27-23. Dermed ble det «tight» til slutt. Vi var veldig glad for å kunne avslutte på den måten, sier Vidar Gjesdal i trenerteamet til handball.no.

Nærbø-spiller Tord Aksnes Lode ble Norges toppscorer med sju mål. Like før slutt fikk Drammen-spiller Thomas Boilesen se det røde kortet.

(©NTB)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken