DRAMMEN: På en pressekonferanse i Kristiansand nå i formiddag ble Kenneth Gabrielsen presentert som den nye Vipers-treneren. Gabrielsen har skrevet en treårskontrakt, og overtar etter Gunnar Pettersen som gir seg etter denne sesongen.

Onsdag 14. oktober overrasket Gabrielsen mange med å stå fram i Drammens Tidende og avsløre at han med all sannsynlighet kom til å skrive under for en ny klubb før 1. desember.  I dag satte han signaturen sin på kontrakten under en seanse på samarbeidshotellet til Vipers i Kristiansand.

- Vipers virker spennende, og dette er det rette for meg nå. Jeg har hatt fem flotte sesonger i Glassverket når denne er ferdigspilt til våren, og jeg har hatt en fin reise med dem. Men jeg også lagt igjen mye i klubben, og jeg innrømmer at det var et tøft valg å ta. Men nå trenger jeg noe nytt hvis jeg skal fortsette å utvikle meg som trener, fastslår Gabrielsen.

- Spenningen trekker – jeg gleder meg veldig.

Han er fascinert av entusiasmen på Sørlandet, og legger ikke skul på at det er en faktor som trigger ham ekstra. I tillegg til at rammebetingelsene er gode, og ambisjonene høye. Først skal Vipers vinne noe i Norge, så skal de jobbe hardt for å komme med i mesterligaspillet.

LES OGSÅ: Supertalentet strålte i Serbia

Mer tid til utvikling

Gabrielsen legger ikke skjul på at den profesjonelle organisasjonen og ikke minst at klubben har en strategi på hvor de vil, var viktig da han takket ja til jobben på Sørlandet.

Det er i hovedsak daglig leder Terje Marcussen og sportssjef Peder Langfeldt som har vært arkitektene rundt det som skjer i Kristiansand-klubben.

Gabrielsen mener han vil få en helt annen hverdag som trener i Vipers enn det han har hatt i Glassverket. Det vil være mange i apparatet rundt ham med mye ansvar som gjør at vil han få mer tid til å utvikle det sportslige.

- Jeg vil få mer tid til å utvikle spillere og lag, og de vil nok oppleve at de vil trene mer felles enn de er vant til.

LES OGSÅ: Tilbake på landslaget etter fire år

Høye ambisjoner

Den avtroppende vil selv få lov til å velge sine nærmeste medspillere, og vil trekke veksler på erfaringen fra det de har gjort i Glassverket, med dedikert fysisk trener og flere med høy sportslig kompetanse i teamet.

- Jeg er jo en som hele tiden i Glassverket har vært opptatt av klubbutvikling parallelt med den sportslige utviklingen, så jeg vil helt sikkert blande meg oppi det i Vipers også, røper han.

Han ledet sitt Glassverket til seier over Vipers på bortebane allerede i den 4. serierunden, og i øyeblikket er sørlendingene på sjuendeplass i eliteserien med ti poeng etter ni kamper. De er som Glassverket klare for 1/8-finalen i cupvinnercupen etter at de slo Halden i to kamper i 3. runde.

Vipers har i flere sesonger samlet spillere fra mange nasjoner, og i øyeblikket har de spillere fra Norge selvfølgelig, og Island, Sverige, Nederland og Sveits i troppen. Fire av klubbens spillere vil delta i VM i Danmark som starter 5. desember. Marta Tomac  for Norge,  Jessy Kramer og Lynn Knippenborg for Nederland og målvakten Sakura Hauge for Japan. Hun har dobbelt statsborgerskap.

Gabrielsen vil og kan ikke kommentere noe om spillerlogistikken i Vipers fremover. Han vet bedre enn noen andre at Glassverket har ti sentrale spillere på utgående kontrakter, og at de ikke er noe unaturlig at spillere og trenere i alle lagidretter knytter sportslige bånd, og følger hverandre når noen er på flyttefot.

- Men Vipers har høye ambisjoner og må bemanne opp deretter, kan han tillate seg å si.

Daglig leder Terje Marcusen og sportslig leder Peder Langfeldt i Vipers var raskt frempå med at Gabrielsen var deres klare førstevalg da de startet jakten på Gunnar  Pettersens etterfølger.

-  Jeg har kjent og fulgt Kenneth i ti-tolv år nå, og er imponert over det han har fått til både i Stabæk og Glassverket. Han er en lagbygger, og det var viktig for oss da vi  lette etter ny trener, sa Langfeldt da Gabrielsen ble presentert i Kristiansand i formiddag.

- Kenneth må vel ha den beste CVen en 40 - åring har rukket å skaffe seg, og at han også mener at Vipers er en klubb som kan og skal vinne titler, var viktig for oss, mener Marcussen.

LES OGSÅ: Sto igjen på stasjonen da gulltoget gikk

Flytter alene

Gabrielsen informerte GIF-spillerne da de avsluttet europacupturen til Serbia mandag morgen at noe ville skje i løpet av denne uken, og han ga GIF-ledelsen skriftlig informasjon om det samme mandag kveld.

Han skal selvfølgelig fullføre sesongen med Glassverket, og flytter i første omgang til Kristiansand alene. Familien blir boende i Svelvik.

- Det er tre og en halv time med bil. Jeg vil reise mye hjem, og de vil komme ned til meg. Så får vi se etter den første sesongen, sier han.