Kastet vannflaske i leggen på MIF-keeperen

Her ligger Mjøndalen-keeper Julian Faye Lund nede etter å ha fått en vannflaske i leggen.

Her ligger Mjøndalen-keeper Julian Faye Lund nede etter å ha fått en vannflaske i leggen. Foto:

Rundt 60 minutter ut i kampen mellom Mjøndalen og Odd på Consto Arena søndag kveld, ble Mjøndalen-keeper Julian Faye Lund liggende nede. Hendelsen fant sted bare sekunder etter at Olivier Occean scoret mot gamleklubben.

DEL

NEDRE EIKER: Årsaken til at Faye Lund ble liggende nede var at en Odd-supporter stormet banen og kastet en vannflaske i leggen hans.
– Hodeløs og teit oppførsel, konstaterer politiet. De opplyser at supporteren, en mann i 20-årene fra Grenland, ble anmeldt og bortvist fra stedet.

Faye Lund kom seg raskt på beina igjen etter et kjapt medisinsk tilsyn på banen.

– Skandaløst

– Jeg så ingenting av det med flaska før politiet kom og Faye Lund lå nede. Det er skandaløst hvis det kommer inn supportere som er aggressive. En ting er å feire når det er en scoring, men det er noe annet hvis de er aggressive og det er noen tumulter, sier MIF-trener Vegard Hansen etter hendelsen.

Slik opplevde MIF-keeper Julian Faye Lund det som skjedde:

Vi scoret og jeg feiret, også gikk jeg mot mitt eget mål for å drikke som jeg gjør på faste situasjoner. Da blir jeg møtt med masse skjellsord og trusler. Noe som ender opp med at en tilskuere velger å komme over gjerdet  og han truer meg. Til slutt tar han min flaske og kaster den mot meg og treffer meg i leggen. Jeg fikk akkurat vridd meg unna.

– Det går for langt

– Han sa veldig mye og det ble sagt mye i 2. omgang, men det er jeg vant til på norske tribuner. Når det blir trusler og sjikane mot familie og sånne ting så går det for langt. Når du i tillegg velger å utøve vold mot en spiller så er det veldig synd, sier Faye Lund.

MIF-keeperen har aldri tidligere opplevd noe lignende.

– Det er veldig skuffende. Det sitter jo mange barn der også, og det er leiligheter over. Det er veldig intimt på Consto arena. Men jeg gleder meg over at jeg holdt nullen og at vi vant, forteller Faye Lund.

– Kom med håndbevegelser

Oddrane-leder Vetle Bergene Johansen forklarer at Julian Faye Lund provoserte, men påpeker at Odd-supporteren som kastet en flaske på Mjøndalen-keeperen gikk langt over streken.

– Det jeg har blitt fortalt av alle som så situasjonen, er at Mjøndalen-keeperen snur seg og provoserer våre supportere og kommer med håndbevegelser. Da var det noen som fyrte seg opp, og én som kommer seg utpå banen og kaster en flaske i beinet på keeperen, sier Bergene Johansen til Telemarksavisa.

Supportersjefen er klar på at slike ting ikke skal forekomme.

– Det skal aldri skje, sier han.

– Kommer dere til å foreta dere noe overfor denne personen?

– Prosessen i slike saker tidligere har vært at Odd kommer med en reaksjon, også føyer vi oss etter den. Men vi kommer også til å ta en prat med vedkommende, for dette er pinlig for supporterklubben, sier Bergene Johansen.

Fagermo: – Det må straffes

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo reagerer kraftig etter opptrinnet.

– Det skal ikke skje. Det må straffes. Det er forferdelig trist. Vi må tåle å få oss en på trynet, uten å oppføre oss sånn. Det skal ikke være utrygt å være på en fotballbane. Det er nok et skår – i tillegg til tapet, sier Fagermo til VG.

SE OGSÅ:

Kampfakta

Eliteserien i fotball, herrer:

Mjøndalen - Odd 2-0 (0-0)

1-0: Olivier Occean 57.min

2-0: Tonny Brochmann 83.min

Tilskuere: 2358

Dommer: Trond Ivar Døvle

Målsjanser: Odd 2 , Mjøndalen 4.

Gule kort: Espen Ruud og Sondre Rossbach (Odd). Julian Faye Lund (MIF).

Lagene:

Mjøndalen (4-5-1): Julian Faye Lund, Quint Jansen, Joackim Olsen Solberg, Sondre Solholm Johansen, Vetle Dragsnes, Tonny Brochmann Christiansen, Christian Gauseth, Akeem Latifu, Stian Semb Aasmundsen, Fredrik Brustad, Olivier Occean, William Sell (72.min), Alfred Scriven (74.min), Dagur Dan Thorhallsson (91.min).

Odd (4-3-3): Sondre Løvseth Rossbach, Espen Ruud, Fredrik Semb Berge, Birk Risa, Steffen Hagen, Vebjørn Alvestad Hoff, Fredrik Oldrup Jensen, Jone Samuelsen, Sander Svendsen, Elbasan Rashani, Torgeir Børven, Fredrik Nordkvelle (56.min), Tobias Lauritsen (68.min), Markus Andre Kaasa (78.min).

Artikkeltags