Drammensjente kom uskadd fra dramaet

KONSERT: 15 personer ble skadd da taket raste sammen på Sentrum scene, der det pågikk en konsert for BI-studenter.

KONSERT: 15 personer ble skadd da taket raste sammen på Sentrum scene, der det pågikk en konsert for BI-studenter. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Murpuss fra taket falt ned mot publikum under en konsert for 1.800 BI-studenter på Sentrum scene i Oslo. 15 personer ble skadd.

DEL

OSLO: En av de skadde er fraktet til Ullevål, de 14 andre er sendt til legevakten for behandling.

– Ingen er kritisk skadd per nå, men det kan endres. Det er status nå, sier operativ leder André Tiller fra helsevesenet søndag kveld.

LES OGSÅ: Flere unge deltar i Drammensfjorden rundt

Kom uskadd fra hendelsen

Det var 1.800 personer til stede på konserten med DJ-en Steve Aoki, som var et lukket arrangement for BI-studenter i forbindelse med fadderuken for nye studenter, opplyser politiet.

Kine Lunde (20) fra Drammen var en av dem som var til stede på konserten. Hun går andre året på siviløkonom, og er en av fadderne for de nye studentene ved skolen.

Lunde selv kom helt uskadd fra hendelsen, til tross for at hun sto like ved da takplatene plutselig falt ned i hodet på en del av studentene.

– Jeg kjente at noe sprutet over meg, men skjønte ikke at det var gips og stein før jeg så alle takplatene som lå på gulvet, forteller hun.

LES OGSÅ: – Engasjer dere, studenter

Resten arrangementene i kveld avlyst

Lunde forteller at like etter gikk brannalarmen, og alle ble evakuert.

– Jeg ble faktisk ikke redd. Jeg fikk jo ikke noe i hodet selv, og så heller ingen av dem som ble skadet, sier Lunde.

Drammensjenta forteller at resten av kveldens arrangement nå er avlyst som følge av hendelsen.

– Det skulle egentlig ha vært en konsert på utestedet Lavvo, men den ble rett og slett avlyst som følge av dette, sier hun.

LES OGSÅ: Arver gode karakterer

– Murpuss falt ned

Brannvesenet opplyser at det var et to til tre centimeter tykt lag med murpuss som falt ned mellom åtte og ti meter.

– Det var et lag med murpuss i taket i forbindelse med heisstativer. Det er omtrent én meter i radius med murpuss som falt ned, sier Øystein Eriksen, fagleder i Oslo brann og redningsetat.

Alle studentene er nå evakuert, og politiet har sperret av området utenfor.

– Vi sendte mange enheter til stedet med en gang vi fikk melding om hendelsen. Det ble satt i gang umiddelbar evakuering av stedet. Området rundt er sperret av, og brannvesenet har sikret stedet for å unngå nye ras, sier operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt til NTB.

LES OGSÅ: Kapret jobb i konkurranse med 466 andre

– Dramatisk

Flere av publikummerne opplevde hendelsen som dramatisk.

– Taket falt ned, og så ble det totalt kaos. Brannalarmen gikk med en gang, sier Charlotte Nilsen til NTB. Hun er fadder og siste års student ved BI. Ifølge Nilsen var arrangementet utsolgt.

– Vi skjønte ikke hva som skjedde. Så ser vi at det drysser fra taket. Det begynte med små steiner, og plutselig kom det store biter også. Jeg opplevde det som veldig dramatisk, sier førsteårsstudenten Ashkan (21), som sier han sto tre meter fra der steinbitene falt, til NTB.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 17.28. Krimvakten i Oslo politidistrikt er inne på Sentrum Scene for å finne ut hva som er årsaken til hendelsen.

– Det virker ikke som om årsaken er komplisert, men etterforskningen vil avdekke dette. Dette dreier seg etter all sannsynlighet om konstruksjonen, og det er vanskelig å laste arrangøren for dette, sier Rune Bjørsvik, politiets innsatsleder på stedet.

LES OGSÅ: «Gatetrening» tar Drammen med storm

Artikkeltags