Vy med kraftig opprustning av togtilbudet på Østlandet

OPPGRADERER TILBUDET: Nå blir det bedre å være togpendler på Østlandet.

OPPGRADERER TILBUDET: Nå blir det bedre å være togpendler på Østlandet.

Vy setter opp flere nye avganger både i rushtiden, på natten og i helgene.

DEL

DRAMMENSREGIONEN: Det blir også over 7.000 flere seter inn og ut av Oslo i rushtiden. Endringene trer i kraft allerede 15. desember i år, opplyser Vy i en pressemelding.

De nye avgangene og den økte setekapasiteten er blant annet mulig fordi flere togsett blir tilgjengelige fra Norske tog, som Vy leier tog fra.

– Vi gleder oss til å gi kundene våre et styrket togtilbud. Med nye avganger og flere seter håper vi at mange ønsker å velge toget framfor bilen, og at det blir enklere å reise miljøvennlig. Kundene våre er det aller viktigste for oss, og de får nå større valgfrihet og flere sitteplasser, sier konserndirektør i Vy tog Arne Fosen.

Dette er i hovedpunktene i det oppgraderte tilbudet (se detaljerte endringer for togtilbudet til og fra Drammen lengre ned i saken):

  • Flere nye avganger i rushtiden, rundt 4.000 flere sitteplasser inn mot Oslo i morgenrushet, og rundt 3200 flere sitteplasser ut av Oslo i ettermiddagsrushet.
  • Halvtimesfrekvens hele helgen mellom Ski og Stabekk.
  • Flere rushtidsavganger og flere seter mellom Stabekk og Moss.
  • Nye tidlige og sene avganger og flere seter på Vestfoldbanen, fra Kongsberg og til og fra Lillehammer, som blant annet gir et bedre togtilbud til og fra Oslo Lufthavn og Sandefjord lufthavn Torp.
  • Én ekstra avgang daglig mellom Oslo og Göteborg, og nye rushtidsavganger mellom Oslo og Halden.
  • Nye rushtidsavganger på Gjøvikbanen.

Den nye avgangen mellom Kongsberg og Eidsvoll, forbedringene på strekningen Drammen – Lillehammer, de nye avgangene mellom Oslo og Göteborg og ekstrasetene på søndager fra Skien til Eidsvoll blir satt opp på Vys eget initiativ.

Resten av endringene er finansiert av staten som en del av trafikkavtalen med Jernbanedirektoratet.

Slik blir endringene på linjene til og fra Drammen:

Linje L13 Dal – Drammen:

En ny avgang fra Lillestrøm 08:31 til Oslo S gir bedre kapasitet fra Lillestrøm til Oslo S gjennom Romeriksporten.

Linje L12 Kongsberg – Eidsvoll:

Vy setter opp ny avgang fra Kongsberg 03:34 til Eidsvoll, som reiser via Oslo Lufthavn, mandag til fredag. Toget fra Eidsvoll 06:30 til Kongsberg og toget fra Kongsberg 15:36 til Eidsvoll får doblet kapasiteten til 600 seter.

Linje R10 Drammen – Lillehammer:

Avgangen på linje R11 fra Skien, som går fra Drammen 23:47 og kjører via Oslo Lufthavn, vil nå fortsette helt til Lillehammer istedenfor dagens endestasjon Eidsvoll på enkelte dager.

Tilsvarende vil den tidligste avgangen på linje R11 i retning Oslo Lufthavn, Oslo S og Skien, som i dag starter på Eidsvoll, starte fra Lillehammer 03:33 mandag til fredag.

Toget fra Drammen 06:57 til Lillehammer og toget fra Lillehammer 10:14 til Drammen får doblet kapasiteten til 460 seter mandag til fredag.

Linje R11 Skien – Eidsvoll:

Nye morgenavganger gjør det enklere å nå tidlige flyavganger fra Sandefjord lufthavn Torp. Ny avgang kjøres fra Drammen 04:27 til Sandefjord mandag til fredag. Ny avgang fra Sandefjord 05:34 til Tønsberg mandag til fredag.

Ny avgang fra Tønsberg 06:23 til Skien mandag til fredag. Denne avgangen gjør det enklere å pendle fra Vestfold til Grenland.

Ny siste avgang fra Skien 23:09 til Drammen mandag til fredag og søndag. Dette er én time senere enn siste tog i dag.

Toget fra Skien 08:09 til Eidsvoll får doblet setekapasitet på søndager til 460 seter.

Toget fra Eidsvoll 06:00 til Skien får doblet setekapasitet til 460 seter mandag til fredag fra 2. juni 2020.

Artikkeltags