Elbusser utsatt på ubestemt tid

FORSINKET: Seks av disse skulle vært i drift for fire måneder siden. Når det skjer er foreløpig helt uvisst.

FORSINKET: Seks av disse skulle vært i drift for fire måneder siden. Når det skjer er foreløpig helt uvisst. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Allerede for fire måneder siden skulle seks nye elbusser vært satt i drift i Drammen. Fortsatt er det uvisst når de kommer på veiene.

DEL

DRAMMEN/NEDRE EIKER: Bussene skulle etter planen ha vært satt i drift mellom Drammen og Mjøndalen i november i fjor.

Administrerende direktør i Brakar, Terje Sundfjord sa i november at busselskapet ikke hadde fått noen eksakt leveringsdato fra leverandøren. Nå er leveringen utsatt på ubestemt tid, skriver Dagsavisen Fremtiden.

Klarer ikke leverandøren Ebusco å levere bussene innen 1. kvartal 2018, altså innen mars er omme, kan Brakar kansellere ordren og velge ny leverandør.

Ifølge Fremtiden er det helt uklart når Ebusco leverer – og om det i det hele tatt blir dette selskapet som skal levere bussene.

– Vi er inne i en prosess med avklare dette, og vi vet mer etter vi har hatt styremøte 19. mars, sier Sundfjord til avisen.

Bjarne Helge Jordahl i Ebusco sa til Drammens Tidende i november at forsinkelsen skyldes at det måtte gjøres endringer på bussene i samarbeid med Siemens, for å tilpasse bussene til ladesystemet som sistnevnte selskap står for.

– At bussene ikke er klare, er ikke noe vi skal ha skylden for. Vi har holdt vår del av avtalen, mente Christian Jahr i Siemens Mobility da.

Artikkeltags