DRAMMEN: Det var 27. juli i år at tre biler og en motorsykkel var involvert i en alvorlig trafikkulykke på Motorveibrua.

Motorsykkelen ble slengt over midtrabatten og havnet i motgående kjørefelt. Den unge kvinnelige føreren fikk seg også en luftetur, men slapp heldigvis unna uten alvorlige skader.

Ifølge politiet skjedde ulykken da en Tesla på autopilot ikke klarte å stoppe i tide.

– Vi vet at sjåføren hadde det på, men det var ikke slik at bilen kjørte alene. De varslingsanordningene varslet litt for sent, dessverre, sier Jarl Hågensen, etterforsker i Sør-Øst politidistrikt til E24. Det var de som først omtalte saken.

BAKGRUNN: Kvinne til sykehus etter kjedekollisjon

Bekymringsfullt

Ulykken fikk Norsk Motorcykkel Union til å se rødt. De henvendte seg blant annet til samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen og Tesla-gründer Elon Musk.

«Det er bekymringsfullt dersom Teslas autopilot ikke er i stand til å oppdage en motorsykkel, men det er enda mer bekymringsfullt dersom sjåføren har blitt lurt til å tro at noe som egentlig er et førerstøttesystem er en autopilot som gjør det mulig å legge armene i kors og ikke lenger føre bilen,» heter det i brevet til Solvik-Olsen.

Motorsykkelforbundet ba også Musk om å slutte å markedsføre bilen med autopilot. De mener det ikke bør finnes selvkjørende biler, men at det bør sitte en kompetent og oppmerksom fører bak rattet.

Tesla-sjåføren dømt

Føreren av Teslaen måtte tidligere i oktober møte i Drammen tingrett. Han var siktet for brudd på Vegtrafikklovens, som sier at enhver skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varmsom i trafikken.

«Siktede forårsaket en relativt alvorlig ulykke som kunne endt adskillig verre,» står det i dommen.

Føreren ble dømt til fengsel i 18 dager. Han mister også lappen i fem måneder.