60 prosent synes det er greit å stå i bilkø

HELT OKEI: Seks av ti syns det er greit å stå i kø.

HELT OKEI: Seks av ti syns det er greit å stå i kø. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Til tross for at man ofte vet man blir sittende i kø velger tusenvis å gjøre nettopp det hver eneste dag. Nå vil Statens vegvesen finne ut hvorfor.

DEL

I forbindelse med forskingsprosjektet «Bedre kunnskapsgrunnlag for endret transportmiddelfordeling i byer» har Statens vegvesen gjort en undersøkelse blant bilister.

Vil du starte dagen med en oppsummering av de viktigste nyhetene? Klikk her for å få DTs nyhetsbrev i innboksen hver morgen.

Flere av spørsmålene som ble stilt handlet om nettopp kø. 2000 personer som kjørte på de fire største veiene inn og ut av Oslo deltok i undersøkelsen, ifølge Statens vegvesen.

Halvparten av disse hadde stått i kø. Av de som satt i kø, svarer 60 prosent at de synes det er greit å stå i kø.

Over 90 prosent var også forberedt på at de måtte sitte i bilkø, heter det på vegnett.no.

– Jeg er overrasket over at så mange syns det er greit å sitte i kø. Dette gjør de enten fordi de ville brukt mer tid/penger på reise eller kollektivt. Eller fordi det er mer komfortabelt med bil, sier doktorgradstudent Marie Aarestrup Aasness i Statens vegvesen til vegnett.no.

Aasness forteller at hun også se på om opplevelsen av å sitte i kø kan ha sammenheng med hjemsted, kjønn, alder, inntekt - og selvsagt forventninger.

– Ei kø på få minutter i Oslo er nærmest ikke kø, der forventer en kø. Mens det i en mindre by kan få minutter kø fortone seg lenge, sier Aasness.

70 prosent av de spurte mener at hva slags reise de er ute på avgjør om det er plagsomt med kø eller ikke. Under 30 prosent mener det avhenger av humøret.

Hva mener du? Er det greit å sitte i kø?

LES OGSÅ:

Høyre og Ap enige om den største og dyreste bypakka: Vil ha bommer ved kommunegrensene

– Først så jeg døren åpen, så så jeg to føtter

25 tatt med mobilen i hånda: – For mangeArtikkeltags