LIER/OSLO: Cengiz Al (19), kjent som SKAM-Yosef, skal være med på høstens sesong av TV 2s «Skal vi danse». Det ble kjent under presentasjonen av årets deltakere i hovedstaden tirsdag formiddag.

Cengiz ble bråkjent i vår da han fikk en stor rolle i SKAM, som hovedpersonen Sanas hemmelige forelskelse.

Liungen gikk på St. Hallvard videregående skole fram til i fjor. Han har vært instruktør på dansestudioet Attic fra han var 15 år og har også undervist i dans, som vikar på deltid på Moov treningssenter på Strømsø – og har kanskje dermed en fordel når han skal svinge seg på parketten mot elleve andre kjendiser fra 2. september.

– Jeg kan ikke si jeg er god, men jeg har gjort det før. Jeg kan si at det er en fordel, fordi jeg kan koreografi og vanlig dans, sier Cengiz til VGTV.

19-åringen forteller også til kanalen at han opplyste TV 2-produksjonen om at han var danser før han takket ja.

– Så sa de at det går bra, da tenkte jeg: «da kjører vi på, og viser publikum hvordan man skal danse», ler han.

Cengiz avslører at han ble ringt og spurt om å delta i programmet allerede etter andre episode av «SKAM» ble sendt.

– Vi er veldig stolte av årets «Skal vi danse"-cast. Dette er markante personligheter som folk flest kjenner fra før, og kommer til å bli enda bedre kjent med gjennom deres utfordringer på og utenfor parketten i høst. Med deltakere som Norges største blogger, Anna Rasmussen, SKAM-stjernen Cengiz Al, Bergens mest markante politiker, Trude Drevland og den folkekjære komikeren Tommy Steine, er dette en cast med stor bredde og sterk appell. Gjengen har allerede masse energi og danseglede, og vi gleder oss til å se dette utspille seg på dansegulvet i hele høst, og startskuddet går allerede 2. september, forteller programdirektør Jarle Nakken i TV 2 i en pressemelding.

Dette er årets deltakere i «Skal vi danse»

Cengiz Al – Skuespiller (SKAM)

Hedda Kise – Programleder

Helene Olafsen – Snowboarder

Erlend Elias – Stylist

Tommy Steine – Komiker

Trude Drevland – Politiker

Anna Rasmussen – Blogger

Grunde Myhrer – Realitystjerne (Paradise Hotel)

Ida Gran-Jansen – Kjendisbaker

Geir Schau – Radiostjerne

Erik Follestad – Iskrigerne

Jorun Stiansen – Idol-vinner