(Bygdeposten)

Kommunal Rapport har laget en oversikt over cannabisbruken blant ungdomsskoleelever. Oversikten er basert på tall fra den landsomfattende Ung Data-undersøkelsen. Resultatene fra 68 kommuner er tatt med.

Den lille kommunen Hemnes i Nordland topper statistikken på landsbasis. Her svarer 6,8 prosent av elevene at de brukte cannabis i 2017.

Like mange som i Bergen

På delt åttendeplass for hele landet ligger Øvre Eiker. Her innrømmer 3,9 prosent at de har prøvd cannabis i en eller annen form det siste året. Øvre Eiker deler plassen med Bergen og Lørenskog.

Dermed ligger Øvre Eiker på topp i Buskerud. Nedre Eiker har til sammenligning en prosent på 2,4, mens landsgjennomsnittet ligger på 2,6 prosent for 2017.

I Modum svarer 3,4 prosent at de har prøvd det ulovlige stoffet.

LES OGSÅ: Forsøkte å importere 56 cannabisfrø

De små er ikke med

De minste kommunene er ikke med i oversikten. Folkehelseinstituttet har utelukket tall fra små kommuner på grunn av hensynet til personvern for elevene som har svart. Kommuner som ikke gjennomførte undersøkelsen i fjor, er heller ikke med i oversikten.

Det betyr at tall for Sigdal og Krødsherad ikke vises.

Mest tilbakeholdne med bruken av hasj og marihuana er Ringsaker kommune i Hedmark, der kun 0,9 prosent av ungdomsskoleelevene innrømmer bruk, ifølge Kommunal Rapport.

LES OGSÅ: Ber politiet om hjelp