Tredje våtest i landet – så mye regn fikk vi i går

Deler av dette treet deiset i bakken foran Bragernes kirke lørdag kveld. Kun flaks gjorde at ingen ble skadet. Kommunen fjernet etter hvert treet.

Deler av dette treet deiset i bakken foran Bragernes kirke lørdag kveld. Kun flaks gjorde at ingen ble skadet. Kommunen fjernet etter hvert treet. Foto:

DEL

DRAMMEN: Lørdag bøttet det ned over store deler av Østlandet. På forhånd hadde meteorologene varslet opp mot 30 millimeter i løpet av 24 timer.

Nå er målingene fra Meteorologisk institutts målestasjoner klare. De viser at Austevoll i Hordaland og Gjettum i Akershus var våtest med henholdsvis 45,5 og 45,1 millimeter nedbør.

Drammen følger like etter med 41,2 millimeter og var dermed tredje våtest i landet. Det er like mye som det kom i hele august i fjor. Normalen er forøvrig 77 millimeter.


Selv om det er snakk om store nedbørsmengder, så er det heldigvis et stykke igjen til Norges august-rekord som ble satt på Mykland i Aust-Agder i 1939. Da kom det hele 173,2 millimeter.

Også søndag kan det komme noe nedbør, men langt fra like mye som på lørdag. Neste uke blir også ustabil med variert vær.

Artikkeltags