DRAMMENSOMRÅDET: Flere tipsere melder til Drammens Tidende onsdag formiddag at de merket en plutselig risting i huset.

– Jeg bor på Ormåsen i Vestfossen og kjente det veldig godt. Samme følelse som når de sprenger like ved huset. Det rare er at jeg sitter i telefonen med mamma som bor i Svene, og hun kjente og hørte det samme på samme tid, forteller Linn Therese Brekke.

Også i Modum merket folk rystelser i bakken, som gjorde at husene deres ristet kraftig.

Målt til 2,5

NORSAR, også kalt jordskjelv-vakten, bekrefter at det er registrert et jordskjelv i området onsdag formiddag, omtrent kl. 10.10.

– Skjelvet var på 2,8 i magnitude*, og kom 30 kilometer vest for Drammen - mellom Hokksund og Flesberg, forteller seismolog og avdelingsleder Volker Oye i NORSAR.

Jordskjelv.no har senere nedjustert styrken på skjelvet til 2,5.

Skjelvet var svakt, men nok til at mennesker kan føle det, opplyser seismologen.

– Vanligvis vil det ikke gi noe skader på bygninger og annet, men det kan være skummelt for dem som kjenner og hører det.

Oye mener folk som har befunnet seg i Hokksund har størst sjanse for å ha følt skjelvet. Også folk i Kongsberg kan ha fått det med seg, sier han.

*Richers skala er i den senere tid ersattet av andre skalaer som bedre håndterer jordskjelv globalt, spesielt magnitudeskalaen, heter det i Store Norske leksikon.

Ikke uvanlig

Seismologen forteller også at jordskjelv av denne styrken ikke er noe uvanlig i områdene rundt Oslo og Oslofjorden.

– Det kan skje omtrent en gang i året, opplyser Oye.

Det er lite trolig at det vil komme flere skjelv nå.

–  Det vet vi aldri. Det kan alltid komme noen flere skjelv, men med 2,8 i magnitude er det ikke noe vi forventer, sier seismologen.