Gå til sidens hovedinnhold

Varsler opptil ti meter høye bølger

Artikkelen er over 3 år gammel

Stormen som er ventet å herje på Sør- og Østlandet i helgen, kan lage opptil ti meter høye bølger i Skagerak. Nå kanselleres flere ferjeavganger.

Color Line har kansellert flere av avgangene mellom Larvik-Hirtshals, Sandefjord-Strømstad og Kristiansand-Hirtshals. I tillegg er Oslo-Kiel-turen forlenget med en halvtime.

Fjordline har flere forsinkelser og innstillinger på avgangene mellom Bergen-Hirtshals, Stavanger-Hirtshals, Langesund-Hirtshals, Sandefjord-Strømstad og Bergen-Stavanger.

DFDS opplyser at deres avgang fra Oslo til København går til planlagt tid klokka 16.30 fredag, men at skipet forlenger tiden i Oslofjorden, slik at de unngår den verste stormen i høy sjø.

Stena Line går også til avtalt tid fra Oslo klokka 19.30, men ferja kommer seg aldri fram til Frederikshavn. For å unngå uværet, kjører den i stedet en runde i Oslofjorden og returnerer deretter til den norske hovedstaden.

Flere steder langs kysten regnes det som farlig å være ute i småbåt på grunn av høye bølger. Bølgene vil også være høye når de treffer land. Meteorologisk institutt ber deg sikre båten og holde avstand til sjøen når det blåser som mest.

– Det kommer et nytt kraftig lavtrykk inn mot Sør-Norge. Denne gangen er det Rogaland, Sørlandet og Østlandet som blir hardest rammet. Utover fredag vil vinden øke på til full storm, vi får vindkast helt opp i 45 meter per sekund, sier statsmeteorolog Kristian Gislefoss til Yr.

Kommentarer til denne saken