Snømangelen setter fart på sykkelsalget

Trend: Stadig flere velger å legge om til piggdekk og sykle om vinteren.

Trend: Stadig flere velger å legge om til piggdekk og sykle om vinteren. Foto:

Til tross for noen dager med hvitt på bakken, uteblir det store snøfallet denne vinteren. Snømangelen bremser skisalget, mens salg av sykkel er uvanlig høyt.

DEL

DRAMMEN: En desember der snøen uteble ble fulgt opp av en nærmest snøfri første januar-uke. Så fikk vi litt snø, men det meste har nå regnet bort.

Leder i Bjørn Myhre Sport, Olav Stuveseth, som har spesialisert seg på ski- og sykkelsalg, forteller at skisalget ikke er i nærheten av en vinter som er snørik.

– Er du gæren, det påvirker oss. Erfaringer viser at uansett om vi setter ned priser, så blir ikke folk motivert hvis ikke behovet er der. Folk handler ikke før de trenger det. Derfor har været alt å si i bransjen vår, forteller Olav Stuveseth.

LES OGSÅ: Her er det skiløyper

Økt sykkelsalg

– Jeg er glad jeg ikke selger ski, humrer butikksjef i Sykkelhjørnet, Frode Fredriksen.

Han forteller at det har vært uvanlig høy interesse for sykkelprodukter til januar å være. De har allerede registrert flere salg av elsykler bare denne uka. Selv om sykkelbutikken jubler for sykkelsalget, slår ikke værforholdene utelukkende positivt ut.

– Vi selger også snøfresere. Så langt har det ikke vært noe snø å frese, så det sier seg selv hvordan det har gått, sier Fredriksen.

LES OGSÅ: Stjal sykkel verdt 30.000 kroner

Piggdekk – en suksess

Både Bjørn Myhre Sport og Sykkelhjørnet forteller at interessen for å sykle på vinteren har tatt en positiv vending. Begge forhandlere har gått sammen med Buskerudbyen om en kampanje for å få flere til å sykle om vinteren.

Kampanjen sponser vintersyklister med ett piggdekk, mens kunden selv betaler for det andre. Omlegging, vintersjekk, vårsjekk og skifte tilbake til sommerdekk fikser sykkelforhandleren for deg.

– Piggdekk-kampanjen har utvilsomt vært veldig bra. Interessen for å sykle på vinteren øker helt klart, sier Stuveseth.

LES OGSÅ: Frastjålet to sykler på ett døgn

Artikkeltags