DRAMMEN: I 13-tiden tirsdag formiddag ble politiet nødt til å stenge Rosenkrantzgata mellom yrkesskolen og travbanen på Åssiden. Vegvesenet skriver i en pressemelding at det er flom i Kjøsterudbekken som fører til oversvømmelsene.

I følge Statens Vegvesen er Rosenkrantzgata klokken 22.23 åpen for trafikk igjen.

Braaten utelukker ikke at flere veier kan stenges på kort varsel.

– Det kan komme nye situasjoner når som helst. Dette er ikke over, sier Braaten og minner om at det er meldt mer nedbør natt til torsdag.

I 21.00-tiden var Rosenkrantzgata fortsatt stengt ved Kiwi XL.

LES OGSÅ: Følg trafikken her

Ville tilstander

Først ble ett felt i hver retning i Rosenkrantzgata stengt, før hele veien ble stengt av én time senere.

Også Bragernestunnelen ble stengt for å avlaste trafikken, før den ble åpnet i retning øst i 15-tiden. I 21-tiden tirsdag kveld er tunnelen åpen i begge retninger.

Drammens Tidenes utsendte kunne fortelle om ville tilstander og enorme vannmengder i Rosenkrantzgata på Åssiden tirsdag formiddag. Vannet sprutet opp av minst fem kummer og rant ut på veien.

Som en konsekvens av stengingen ble det, som ventet, store trafikale problemer i Drammen tirsdag ettermiddag.

– Dette vil åpenbart påvirke trafikkavviklingen på E18. Vi anbefaler at folk velger å justere reisetidspunkt. Alle må være tålmodig, dette vil ta tid, oppfordret Braaten på forhånd.

En periode var også Strømsåstunnelen stengt på grunn av en bil med motorhavari. All trafikk i Drammen sto i en periode og køene var kilometerlange.

LES OGSÅ: Ellers i distriktet har vannmassene også skapt problemer for en rekke beboere.

Omkjøringer

De som skal til Konnerud anbefales å kjøre via Eik.

Anbefalt omkjøring for de som skal i retning Nedre Eiker og Kongsberg er E134. Trafikk i retning Drammen bes ta av ved Stenseth og kjøre Nedre Eiker bru, og deretter E134. Ettersom Bragernestunnelen også er stengt må trafikk fra E18 kjøre til krysset ved Bangeløkka, deretter E134 i Strømsåstunnelen.

 

I 12-tiden ble for øvrig en drosje påkjørt bakfra på Åssiden etter at føreren senket farten på grunn av vannmassene. En person ble sendt til legevakten for sjekk.

Bildeserie

Vannet flommer

 

LES OGSÅ:

Nå flommer vannet igjen

Nesten halvparten av velgerne satt hjemme