Krevende veier hjem fra påskeferie

Statens vegvesens web-kamera. Bildet er lastet ned mellom klokken 09:30 og 10:00 17. april 2017. Dette er fra fv. 211 på Haglebu. Rv. 7 Rallerud.

Statens vegvesens web-kamera. Bildet er lastet ned mellom klokken 09:30 og 10:00 17. april 2017. Dette er fra fv. 211 på Haglebu. Rv. 7 Rallerud. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Et aldri så lite comeback av «Kong Vinter» skaper utfordrende kjøreforhold mange steder.

DEL

(Bygdeposten) Statens vegvesen (SVV) har en rekke web-kamera omkring i hele landet. Alle er tilgjengelig på SVVs nettsider.

LES OGSÅ: Fire bilsmeller hver dag

Stor varisasjon

Bygdeposten har gjort et lite sveip på de mest relevante stedene for de fleste av våre lesere. Noen steder er det skikkelig snø- og isdekke i veien, andre steder slaps, mens det også er tørre og fine veier.

Se bildeserie nederst på denne siden.

De verste stedene

Det er ikke tilfeldig hvor disse kameraene er satt opp. Ifølge SVV står de hovedsakelig på værstasjoner langs vegnettet som ofte på svært værutsatte steder.

Kameraene er satt opp for å gi de ansvarlige for driften av vegnettet informasjon om det er nødvendig for eksempel å brøyte, salte eller strø vegene. Samtidig er dette nyttig informasjon for bilistene.

Det kan også være smart å sjekke værvarslene for den strekningen du skal kjøre. Flere steder er det meldt om nedbør og minusgrader utover hele dagen.

Oppdateringer

Disse kameraene oppdateres med svært varierende frekvens. Noen oppdateres hver 4. time andre oppdateres hvert 5. minutt.

Enkelte av kameraene er satt opp slik at kameraet veksler mellom forskjellige retninger og vegbanen. Andre kan styres av SVVs operatører, og bildet kan derfor skifte fra et bilde til neste.

Artikkeltags