DRAMMEN: Vel syv timer etter at han ble meldt savnet, ble 18-åringen funnet gående langs Jarlsbergveien mellom Konnerud og Skoger.

Gutten dro hjemmefra boligen på Konnerud ved 14-tiden mandag, og ble meldt savnet i 16-tiden. Det ble satt i gang en storstilt leteaksjon, der blant annet flere hundre frivillige deltok.
Klokken 23.30 ble 18-åringen funnet i god behold.
 


Helikopter, flere hundre frivillige, redningsmannskap fra Norsk Folkehjelp, Røde Kors, samt Norske redningshunder bidro i letingen på Konnerud. Og det var noen av de mange frivillige som fant 18-åringen.

- Gutten ble funnet gående langs veien i god behold. Han blir nå tatt med til legevakt for sjekk. Vi vil rette en stor takk til de mange frivillige som har stilt opp og gjort en formidabel innsats, sier operasjonsleder Truls Fjeld ved Søndre Buskerud politidistrikt.

Trappet opp

Da politiet samlet sammen troppene og begynte letekasjonen tidlig mandag kveld, var de svært usikre på hvor 18-åringen hadde tatt veien. Det eneste de var sikre på var at han hadde forlatt boligen på Konnerud til fots ved 14-tiden.

- Vi begynte letingen ved boligen og utvidet sirkelen etterhvert. Vi vet ikke hvor han skulle eller hvor han er, derfor søker vi bredt. Men etterretningen vår tilsier at han ikke har tatt buss eller på annen måte kommet seg bort fra Konnerud, sa innsatsleder Arne Koppegård til Drammens Tidende tidlig i leteaksjonen.

Etter at politiet etterlyste 18-åringen fikk de tips om at han var observert ved Konnerudsenteret ved 19.30-tiden. Etter denne observasjonen, brukte politiet Konnerudsenteret som nytt utgangspunkt for leteaksjonen.

- Vi hadde bopel som utgangspunkt, men nå er det flyttet til Konnerud-senteret. Det er gamle bekjente som mener de har sett han der, sier innsatsleder Koppegård.

Politiet innhentet video fra senteret for å gå gjennom den og se om det var den savnede 18-åringen som var observert.
 

Helikopter og hunder

Mens det ble stadig mørkere og kaldere på Konnerud, søkte helikopteret fra lufta.

På bakken jobbet 15 hundeekvipasjer, flere politipatruljer, 62 personer fra Norsk Folkehjelp, Røde Kors og Norske redningshunder i søket etter den unge mannen.

Helikopteret søkte over et vidt område. Ved 19-tiden gikk helikopteret tomt for drivstoff og måtte returnere til basen, men kom tilbake for å delta i leteaksjonen utover kvelden. Helikopteret fikk da bedre søkeforhold ettersom det ble mørkt og mindre folk i skogen, samt at varmesøkende kamera er mer effektivt.

Politiet opprettet samlingspunkt på klubbhuset på skistadion på Konnerud.

Frivillige

Det begynte å bli sent, med fortsatt møtte nye frivillige opp ved klubbhuset for å delta i leteaksjoen.

Ved 22-tiden var 180 frivillige med på lete etter 18-åringen.

Etterhvert som de møtte opp ved klubbhuset, meldte de seg til Norsk Folkehjelp som registrerte dem og delte dem opp i grupper på ti.

Politiførstebetjent Vibeke Lundbekk informerte dem som kom til og ville hjelpe.

- Helikopteret har søkt bredt. Vi har kjørt skiløypene. Dere skal nå bidra med finsøk. Sjekk alle hager, garasjer og alle steder som er ulåst, sier Lundbekk.

Den savnede skal ikke være vant til å gå i skogen.

- Vi leter for så vidt etter nåla i høystakken, men vi skal finne nåla, sier Lundbekk. Og klokken 23.30 fikk Lundbekk rett.
 

LES OGSÅ: To biler i frontkollisjon

Mathias og Kjetil ble funnet etter storstilt leteaksjon

25.000 for ulovlig mobilbruk